Nato Heyetinin İncelemeleri Sürüyor

Türkiye’ye yerleştirilecek Patriot füze savunma sistemlerinin yerinin tespiti için Kahramanmaraş’taki çalışmalarını sürdüren NATO askerleri, Gazi...

Türkiye’ye yerleştirilecek Patriot füze savunma sistemlerinin yerinin tespiti için Kahramanmaraş’taki çalışmalarını sürdüren NATO askerleri, Gazi Kışlası içerisindeki askeri alanda incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş’a yerleştirilecek Patriot füzeleri için önceki gün kente gelen NATO askerleri, çalışmalarını gizlilikle sürdürüyor. Bugün de sabahın erken saatlerinde Gazi Kışlası’na gelen Alman ve Hollandalı askerler, teknik ekipmanlarıyla birlikte arazide incelemelerde bulundular. Bu arada heyeti takip eden basın mensuplarının görüntü alması üzerine askeri yetkililer uyarıda bulundu.

Reklam
Reklam

Kentteki sağlık incelemelerini tamamlayan bir grup askerin ise Kahramanmaraş’tan ayrılarak İskenderun’a gittikleri öğrenildi. Gruplara ayrılan heyetin bir kısmının elektrik dağıtım firması AKEDAŞ ile Türk Telekom’da, bir kısmının ise kentteki otellerde incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

39 Alman, 15 Hollandalı ve 20 Türk askerin bulunduğu NATO heyetinin yarın çalışmalarını tamamlayarak kentten ayrılması bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: