NATO kilimleri gönderildi

SİİRT (İHA) - NATO Zirvesi'ne katılacak olan devlet başkanlarına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hediye edilecek olan kilimler, Siirt'in Kurtalan İlçesi'ndeki atölyelerde hazırlandıktan sonra Ankara'ya gönderildi.

İstanbul'da 28-29 Haziran 2004 tarihinde düzenlenecek NATO Zirvesi'ne katılacak olan 62 devlet başkanına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından armağan edilecek olan ipek kilimlerin dokunması Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde tamamlandı. Dokumaları tamamlanan hediyelik kilimler, Kurtalan Kaymakamlığı tarafından Başbakanlık'a gönderildi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 2.5 metrekare büyüklüğünde olan kilimlerin, metrekaresinin 300 milyon lira civarında olduğu belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kurtalan Kaymakamı Mustafa Gürdal, "İlçemizde kilimcilik yaygınlaştı. Kurtalan kilimleri artık bir marka oldu. Her yerden siparişler alıyoruz. NATO Zirvesi'ne katılacak olan devlet başkanlarına armağan edilecek kilimlerin dokunma çalışmaları tamamlandıktan sonra gönderildi. Kilimlerimizde kullanılan ipler, bölgemizde tek olan Kök Boya Kilim Atölyesi'nde boyanıyor, dokunduktan sonra yıkanıyor ve üretiliyor. NATO kilimlerini başarılı ve pürüzsüz bir şekilde tamamlayan genç kızlar, ödüllendirilecek" diye konuştu.