NATO petrol boru hattı patladı

Bilecik yakınlarından geçen NATO petrol boru hattı patladı.

BİLECİK (İHA) - Bilecik - Söğüt karayolu üzerinde bulunan merkeze bağlı Yeniköy köyü yakınlarından geçen uluslararası NATO petrol boru hattı sabah saatlerinde patladı.

Ana yolun 30 metre yanında, servis yolu olarak kullanılan yolun tam ortasında meydana gelen patlama sonucu, yaklaşık 50 ton mazot boşa aktı.

NATO boru hattı yetkilileri, mazotun aktığı bölüme çukur açarak mazotu burada topladılar ve tekrar tankerlere yüklediler.

Bilecik Vali Vekili Hasan Kayhan, patlamanın çevresinde ormanlık alanın olması nedeniyle her türlü önlemin alındığını, çıkan mazotun ormanlık olmayan bölgeye tahliye edilip burada açılan çukurda biriktirildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

NATO Boru Hattı yetkilisi Makine mühendisi Özge Helvacı, gerekli önlemlerin alındığı, yaklaşık 50 ton civarında bir mazotun aktığını, bunun da büyük bir kısmının toplanarak tekrar tankerlere doldurulduğunu söyledi. NATO boru hattının 1950'li yıllarda yapıldığını, boruların eski olmasından dolayı basınca dayanamayıp patlamış olabileceğini söyleyen Helvacı, NATO boru hattı üzerinden geçen servis yolunun yapımı sırasındaki çalışmalarında patlamayı tetiklemiş olabileceğini söyledi. Sızıntının durmasının ardından hemen tamir çalışmalarına başlanacağını belirten Helvacı, akşam kadar boru hattının tamir edilebileceğini de söyledi.

Sabah saat 09.30 sularında meydana gelen patlamanın ardından oluşan sızıntı öğle saatlerinde durdu ve onarım çalışmalarına başlanıldı.

Jandarma çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, İl Jandarma Komutanı Murat Eker olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Herhangi bir olumsuzluğa karşı İtfaiye Ekipleri, Orman Müdürlüğü Ekipleri ve Sivil Savunma Ekipleri olay yerinde hazır bulunduruldu.

Reklam
Reklam