Nato ve Afgan polisine saldırı 13 ölü

KABİL (İHA) - Afganistan'da Taliban militanlarının düzenlediği 2 ayrı saldırıda 2 NATO askeri ile 11 Afgan Polisi öldürüldü, 2 NATO askeri de yaralandı.

NATO'ya bağlı Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nden (ISAF) yapılan açıklamada, Afganistan'ın güneyinde düzenlenen bombalı saldırıda 2 askerin hayatını kaybettiği, 2 askerin de yaralandığı ifade edildi. Ölen ve yaralanan askerlerin milliyeti açıklanmazken, yaralı askerlerin ISAF'a bağlı bir hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. 47 bin askerin görev yaptığı ISAF'ta, Afganistan'da çatışmaların yoğun olarak yaşandığı güney kesimlerde daha çok İngiliz, Kanadalı, Hollandalı ve ABD askerleri görev yapmakta.

Reklam
Reklam

Öte yandan, yine Afganistan'ın güneyindeki Kandahar eyaletine bağlı Arghandab bölgesinde sabah saatlerinde polis noktasına da bir saldırı düzenlendi. Saldırının polis memurlarının uykuya daldığı bir anda gerçekleştiğini belirten Polis Şefi Amanullah Han, saldırıda 11 polisin hayatını kaybettiğini söyledi. Han, 1 polis memurunun Taliban'la işbirliği içinde olup olmadığıyla ilgili soruşturma başlattıklarını da sözlerine ekledi. Saldırının sorumluluğunu üstlenen Taliban Sözcüsü Qari Muhammed Yusuf Ahmadi ise 15 polis memurunu öldürdüklerini ileri sürdü.