NATO ve Füze Kalkanı protesto edildi

Ankara’da bir grup eylemci, NATO ve füze kalkanı projesini protesto etti. Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanan...

Ankara’da bir grup eylemci, NATO ve füze kalkanı projesini protesto etti. Kızılay Yüksel Caddesi’nde toplanan ve kendilerini NATO ve Füze Kalkanı Karşıtı Birlik olarak adlandıran grup, yaptıkları basın açıklamasıyla projeyi protesto etti.
Grup adına açıklama yapan Halil Altınpolat, füze kalkanının sadece savunma amaçlı olmadığını savunarak, “Bu füze kalkanı ABD’nin savaş üslerini ve İsrail’i koruyacak, hatta gerektiğinde bugün Suriye, yakın zamanda İran’ın vurulmasını sağlayacaktır.” dedi.
Suriye’deki gelişmelere de değinen Altınpolat, Suriye saldırısına, karşı durmaya devam edeceklerini söyledi. Altınpolat açıklamasında şunları söyledi: “Kardeş Suriye halkının baskıcı Esed rejimine ve emperyalist saldırganlığa karşı mücadelesine buradan omuz veriyoruz. Bir kez daha altını çiziyoruz, kaderini tayin hakkı Suriye halkınındır."
Yapılan basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz