NATO'nun 2. adamı Türk

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, Türkiye'ye verdiği sözlerden birini yerine getirerek; NATO Genel Sekreter Yardımcılığına bir Türk'ü getirdi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Türkiye'nin genel sekreterliğini desteklemesi karşılığında söz verdiği taahhütleri yerine getirdi.

Savunma-planlamadan sorumlu genel sekreter yardımcılığı görevine bir Türk'ü atayan Anders Fogh Rasmussen, bu sayede Ankara'ya vermiş olduğu üç taahütü de yerine getirmiş oldu.

Cumhurbasşkanı Abdullah Gül'ün Dış Politika Baş Danışmanı Büyükelçi Hüseyin Diriöz'ü NATO Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getiren Anders Fogh Rasmussen, bu konuda Türkiye ile uzun istişarelerde bulunarak bu kararın altına imza attı.

Reklam
Reklam

NATO'nun Strasbourg'da düzenlenen devlet ve hükümet başkanları zirvesinde Ankara, Danimarka eski Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği görevine atanmasını onaylamamıştı.

ABD Başkanı Barack Obama'nın girşimi ile gerçekleştirilen mutabakat gereği Ankara, Anders Fogh Rasmussen'in karikatür krizinden dolayı Müslüman dünyasından özür dilemesini, en azından müzakere eli uzatmasını talep etmişti.

Bununla birlikte bölücü terör örgütü PKK'nın yayın kuruluşu olan Roj TV'nin Danimarka'daki yayınlarına son verilmesini ve NATO'nun yazmanlığına bir üst düzey Türk'ün atanmasını talep etmişti.

Aradan geçen bir yıla aşkın bir sürenin ardından Danimarka, PKK'nın yayın organı olarak görev yapan Roj TV'nin faaliyetlerine son vermek amacıyla düğmeye bastı.