Naylon Çadırdan Şefkat Evine

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların barınma sorununu çözmek için Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen “Şefkat...

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların barınma sorununu çözmek için Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen “Şefkat Evleri” projesi kapsamında 44 kimsesiz, yaşlı ve roman vatandaş ev sahibi oldu.

Köprübaşı Kaymakamı Recep Höl, yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan evlerin ihtiyaç sahiplerine teslim edildiğini, önümüzdeki günlerde ise evler için açılış ve anahtar teslim töreni düzenleyeceklerini dile getirdi.

Proje kapsamında ilçede 44 ailenin ev sahibi olduğunu özellikle naylon çadırlarda yaşayan roman vatandaşların bundan böyle daha güvenli ve sağlıklı bir ortamda ikamet edeceklerini dile getiren Kaymakam Höl, şu bilgileri verdi: “İlçemizde yaşayan yardıma muhtaç ailelerin, özellikle naylon çadırlarda yaşayan roman vatandaşlarımızın sıcak bir yuvaya kavuşmaları için bir çalışma başlatmıştık. Bu kapsamda Kaymakamlık ve Belediye işbirliğinde hazırlanan Şefkat Evleri Projesi, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kabul edildi. Proje kapsamında ilçemizde Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına, yapılması planlanan 44 adet ev için 1 milyon 100 bin lira tahsis edildi. Söz konusu evlerin 6 tanesi vatandaşların kendi arsası üzerine, 38 tanesi de Köprübaşı Belediyesinin Gecekonduyu Önleme Fonu vasıtasıyla aldığı ve üst kullanım hakkıyla Vakfımıza tahsis ettiği arsalar üzerine inşa edildi. Böylece 44 aile sıcak bir yuvaya kavuştu.”

Reklam
Reklam

Yapımı tamamlanan evlerden bazılarının hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Kaymakam Höl, önümüzdeki günlerde evler için açılış ve anahtar teslim töreni düzenleyeceklerini, törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i de davet ettiklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: