Nazilli Belediyespor ‘en İyi’ 3 Takım Arasına Girdi

Nazilli’de futbolda 2012-2013 Sezonu’nu ‘U19 Türkiye Şampiyonu’ apoleti takarak tamamlayan Yıldızgücüspor’un ardından bir Türkiye derecesi...

Nazilli’de futbolda 2012-2013 Sezonu’nu ‘U19 Türkiye Şampiyonu’ apoleti takarak tamamlayan Yıldızgücüspor’un ardından bir Türkiye derecesi de minik basketbolculardan geldi. Bursa’da düzenlenen Ülker 11. Minikler Basketbol Şenliği’ne katılan Nazilli Belediyespor Minik Basketbol Takımı, oynadığı karşılaşmaların tamamını kazanarak, ‘Türkiye’nin En İyi’ 3 takımından birisi olmayı başardı. Takım Antrenörü Öğünç Tokgöz, takım olarak elde ettikleri başarının yanı sıra, Tevfik Tefennioğlu, Akın Cem ve Ali Öztürk’e Türkiye’nin önemli kulüplerinden transfer teklifi geldiğini söyledi.

Reklam
Reklam

64 TAKIMDAN BİN SPORCU MÜCADELE ETTİ

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından Ülker’in sponsorluğunda 5 gün boyunca, 5 ayrı salonda düzenlenen şenlikte, 16’sı kız 64 takımdan bin sporcu, bol-bol basketbol oynama fırsatı buldu. Şenlik kapsamında 224 maç oynanırken, yaklaşık 100 antrenör ve 50 hakem görev aldı. Kazananın ve kaybedenin olmadığı şenlik kapsamında minikler, Bursa’nın tarihi ve turistik yerlerini de gezdi. Şenliğin son gününde düzenlenen yetenek yarışmasında dereceye giren çocuklara, çeşitli hediyeler verildi. Tüm takımların ‘şampiyon’ ilan edildiği şenlik, piknik organizasyonuyla son buldu.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ 3 TAKIMINDAN BİRİ OLDU

Şenlikte Aydın ilini Nazilli Belediyespor ve Başak Koleji temsil etti. Siyah-beyazlılar şenlik boyunca karşılaştığı Batman Belediyespor, Balıkesir Ayvalıkspor, Tekirdağ Lüleburgazspor, Antalya Palmiyespor, Diyarbakır Şekerspor ve Sakarya Işık Koleji mağlup etti. Şenliğin sonunda Nazilli Belediyespor, Banvit ve Ankara Anafartalar Koleji’yle birlikte ‘Türkiye’nin En İyi Takımı’ ilan edildi.

Reklam
Reklam

“NAZİLLİ’DE ZENGİN BİR SPORCU ALT YAPISI VAR”

Nazilli Belediyespor Antrenörü Öğünç Tokgüz, şenliğe 2001 ve 2002 doğumlu basketbolcularla katıldıklarını söyledi. Elde ettikleri başarının tesadüf olmadığını ifade eden Tokgöz, “Nazilli’de zengin bir sporcu alt yapısı var. Gerek Aydın genelinde, gerekse Türkiye çapında alınan başarılı sonuçlar bunun bir göstergesidir. Ülker 11. Minikler Basketbol Şenliği’nde alt yapıya önem veren ve Türkiye çapında basketbolcuların yetiştiği takımlarla karşılaştık. Tüm takımların ‘şampiyon’ ilan edildiği şenlikte oynadığımız tüm karşılaşmaları kazanarak Nazilli’nin gücünü ortaya koyduk” dedi.

“NAZİLLİ’NİN ÇITAYI YÜKSELTMESİ GEREKİYOR”

Alt yapıdan yetişen sporcuların bolluğuna dikkat çeken Öğünç Tokgöz, “Nazilli halkının salon sporlarına olan ilgisini biliyoruz. Nazilli’de basketbol, voleybol ve hentbol branşlarında hatırı sayılır bir alt yapı zenginliği var. Nazilli Belediyespor’un bu branşlarda çıtayı yükseltmesi gerekiyor. Nazillili sporcularımız mütevazi bir bütçeyle 2.Lig’de hatta bir kaç takviye ile 1. Lig’de mücadele edebilirler” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz