Nazilli Halk Eğitim Merkezi'nden Yıl Sonu Sergisi

Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri yıl içerisinde ürettikleri eserleri düzenlenen yılsonu...

Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencileri yıl içerisinde ürettikleri eserleri düzenlenen yılsonu sergisiyle beğeniye sundu.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Güven Eker, Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, Okul müdürleri ile kursiyerler katıldı. Törenin açılış konuşması yapan Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Muhlis Sönmez, Halk Eğitimi Merkezleri'nin varlığına her geçen gün daha da fazla ihtiyaç duyulduğu söyledi. Sönmez, Halk Eğitimi Merkezleri'nde insanların yaşamı boyunca ihtiyaç, istek ve ilgi duyduğu her konuda sertifika ve belge almaya götüren programlar uygulandığına dikkat çekti.

Reklam
Reklam

"MERKEZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR"

2011-2012 öğretim yılında 310 adet kurs açtıklarını ve kurslara 10 binin üzerinde kursiyerin katıldığını hatırlatan Muhlis Sönmez, halk eğitimi çalışmalarında bireyleri bir mesleğe hazırlama, meslek sahibi olanların mesleklerini geliştirme, gelişen en son teknolojileri kısa sürede öğretme, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama hazırlama programlarının uygulandığını kaydetti. Sönmez şöyle devam etti: "Okuma yazma, giyim ve el sanatları, halk oyunları, yabancı dil, kalorifercilik, emlakçılık, bilgisayar işletmenliği, aşçı çırağı, zeytin yetiştirme, ağaç budama ve bağlama, ağır ve tehlikeli işler, anne eğitimi kursları açılan kurslarımızdan bazılarıdır. Çalışmalarımıza Kaymakam Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İŞ-KUR, Ticaret Odası, basın mensupları ve halkımız destek verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum"

"KURSLAR YIL BOYU SÜRECEK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı kampanya kapsamında Nazilli ve köylerinde 4 bine yakın kişinin okuma ve yazma öğrendiğini ifade eden Muhlis Sönmez, ağır ve tehlikeli işler alanlarında 38 ayrı kursta 442 kursiyere eğitim verildiğini belirtti. Sönmez, açılan kurslarla ilgili şu bilgileri verdi: "İngilizce, Almanca ve Arapça'dan oluşan yabancı diller alanında 20'nin üzerinde kurs açılmış, Nazilli halkına ve üniversiteli gençlerimize eğitim verilmiştir. Bilgisayar operatörlüğü alanında 35 kurs açılmış, 700 civarında kursiyer sertifika almıştır. SBS ve bursluluk yatılılık sınavlarına hazırlık alanında imkanı olmayan kenar mahalle ve köy okullarımızda 32 kurs, Özürlü Memur Seçme Sınavı'na hazırlık amacıyla özürlü bireylerimize yönelik 2 kurs açılmıştır. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü'nün merkezimizle ortaklaşa yürüttüğü 'sporla yaşa' projesi kapsamında 11-15 yaş grubu çocuklarımıza 20'ye yakın spor kursu açılmış ve halen yürütülmektedir. Halk oyunları alanında 6 kurs açılmış ve devam etmektedir. Orman emvali, süt sığırcılığı, arıcılık, zeytin yetiştiriciliği, budama alanlarında köylerimizdeki vatandaşlarımıza yönelik kurslar açılmıştır. Bağlama, gitar, ney alanlarında enstrüman kurslarımız halen devam etmektedir. Merkezimizde ve talep olan her yerde açtığımız ve halen devam eden dikiş-nakış, giyim, dantel, kurdele, elde Türk işi, tel kırma, ahşap boyama alanlarındaki kurslarımız her yıl olduğu gibi halen büyük bir ilgi ile devam etmektedir. Bilgisayar destekli muhasebe ve ön muhasebe alanlarında 6 kurs açılmış ve halen devam etmektedir. Cezaevindeki kadın ve erkek mahkumlara yönelik olarak değişik alanlarda 16 kurs açılmıştır. Diksiyon, hızlı okuma, Osmanlı Türkçesi, ebru, karakalem, resim, masa tenisi, hasta ve yaşlı refakatçisi alanında 3 kursta 80 kursiyere sertifika verilmiştir. İŞKUR ve Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü işbirliğinde roman vatandaşlarımıza yönelik yorgan, hurç, nevresim dikim elemanı yetiştirme alanında 2 kurs açılmış ve halen devam etmektedir. İŞKUR ve İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde suç işlemiş çocukların topluma kazandırılmasına yönelik olarak elektrikli zayıf akım teknolojileri tamir bakım kursu ile ilgili proje hazırlığı devam etmektedir. Katı ve sıvı kalorifer ateşçiliği alanında 3 kurs açılmış ve halen devam etmektedir. 3-6 yaş aile eğitimi ve çocuk bakım elemanı yetiştirme kurslarımız yıl boyunca devam etmektedir"

Reklam
Reklam

"DÜNYAYA AÇILAN YEPYENİ BİR PENCERE"

Bina ve araç parkurunun yeterli seviyeye getirilmesi durumunda kurs sayısında artış yapmayı planladıklarına dikkat çeken Sönmez, "Mesleki ve teknik kursların çeşidini ve sayısını arttırmalıyız. Bizler bu ve buna benzer faaliyetleri yaygınlaştırmak gayreti içindeyiz. Binamız çalışmalarımızı rahatlatmış ve kurslarımıza ivme kazandırmıştır. Ancak binamızın ve araç gereç donanımımızın takviye edilmesi gerektiği de bir gerçektir. İlkemiz her yaştaki herkese, her yerde, her zaman her konuda eğitim götürmektir. Kurslarımıza katılanları Türk Milli Eğitimi'nin amacı olan milli ve ahlaki değerlerimizi benimsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik, bilimsel düşünceye inanan, herkese sevgi, saygı ve hoşgörü gösterebilen medeni ve iş sahibi birer insan olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Halk Eğitim Merkezlerimiz örgün eğitimin dışında kalmış bireyler için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Nazilli Halk Eğitim Merkezimiz Nazilli'mizin gülen yüzü, herkese açık huzurlu yuvası, işleyen ve pas tutmayan umududur" şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Törende, kursiyerler adına Kırkyama Kursu kursiyeri Nihal Erbakan da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Törenin sonunda kursiyerlerin yıl boyu yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergi Kaymakam Mehmet Okur tarafından ziyarete açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz