Nazilli Kızılay Derneği’nin Kan Bağışı Çağrısı

Türkiye Kızılay Derneği Nazilli Şube Başkanı Muhsin Doğan, ilçedeki yıllık kan bağışının 4 bin 223...

Türkiye Kızılay Derneği Nazilli Şube Başkanı Muhsin Doğan, ilçedeki yıllık kan bağışının 4 bin 223 ünite olduğunu ancak bu bağışın yeterli olmadığını belirterek bağışçılara çağrıda bulundu.

Nazilli Ticaret odası Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, ilçedeki yıllık kan bağışı ihtiyacının 7 bin 500 ünite olduğunu söyleyen Doğan, "Bu soruna çözüm bulabilmenin tek çaresi ilçede sabit bir kan merkezi kurmaktır. İlçemizdeki kan bağışı açığını kapatabilmek için çalışma başlattık. Sabit Kan Merkezi için sağlık bakanlığından kadro da aldık. Aracımız da var ama yer sorununu henüz çözemedik. İlçeye modern bir kan merkezi kurmak için destek bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kadınların erkeklere oranla daha duygusal ve üretken olmaları nedeniyle kadınlara büyük görevler düştüğünü ifade eden doğan, kan bağışı ve diğer Kızılay faaliyetlerinde kadınlara çağrı yaptı. Türk Kızılay Derneği Nazilli Şubesi'nin 15 Şubat'ta yaptığı genel kurulda 10 yönetim kurulu üyesinin 5'ini bayanlardan seçtiklerini belirten Doğan, "Türkiye'de kadınların sadece dörtte biri çalışma hayatına katılmaktadır. Biz bu sayının yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Türk Kızılay’ı olarak kadınlarımıza çalışma hayatında pozitif ayrımcılık sağlamak istedik. Bunun için de 15 Şubat’ta yapılan genel kurulda seçilen 10 kişiden 5’ini kadınlarımızdan seçtik. Niyetimiz ise Kızılay’ı kadınların şefkatli ellerine emanet etmek" diye konuştu.

Kızılay Nazilli Şubesi'nin bankadaki hesaplarında 120 bin 800 lirası olduğunu belirten Başkan Doğan, Kızılay hizmet binasını satın aldıklarını aynı zamanda Nazilli doğumlu olan 60 üniversite öğrencisine aylık 70 lira burs verdiklerini kaydederek, "Türkiye’de Afet ve Acil Durum yönetimi Başbakanlığımıza bağlı durumdadır. Bunun illerimizde 5902 sayılı kanuna göre de İl Müdürlükleri var. Fakat ilçelerimizde her hangi bir yapılanmaya gidilmedi. Yalnız geçtiğimiz günlerde Ödemiş ilçemizde Kaymakamlığa bağlı bir ‘Acil ve Tabi Afet Bürosu’ kuruldu. İnşallah önümüzdeki günlerde Nazilli’de de kurulur” dedi.

Reklam
Reklam

Afet ve Acil Durumlarla ilgili Aydın’da yapılan toplantıda Nazilli Radyo Amatörleri Derneği’nin (NAZRAD) katıldığını ve çok şaşırdığını ifade eden Doğan; “Aydın’da katıldığımız toplantıda ilk kez gördüğüm ve öneminin bu kadar önemli olduğunu öğrendiğim Radyo Amatörleri derneğimizin faaliyetleri beni gerçekten şaşırttı. Dernek Başkanımız Famettin Güneyli’den aldığımız bilgiye göre derneklerinin kuruluş amacı sadece radyo amatör telsizciliğini yurt içi, yurt dışı ve uluslar arası birliklerle sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili kamu kurumlarıyla, özel sektör kurtarma kuruluşlarıyla yasal mevzuatlar çerçevesinde faaliyet göstermek değil, doğal afetlerde Ege Bölgesi ve çevrelerini kapsayarak kurulacak kriz masalarıyla kesintisiz haberleşmeyi sağlamayı amaçlıyorlar. İşte bu da gerçekten önemsenecek bir durum. Kendileriyle ilçemizde ve ilimizde olmasını istemeyeceğimiz ama hazırlıklı olmamız gerek durumlara karşı çalışmalar yapacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: