Nazilli Milli Eğitim Müdürü Ercan'dan Okullara Ziyaret

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çerçevesinde Özel...

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çerçevesinde Özel Yunuslar Anaokulu öğretmenlerini ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette; Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Özel Yunuslar Anaokulu Kurum Müdürü Nursen Dankı, Kurucu Öğretmen Nurgül Apuhan ile okul öğretmenleri Birsen Kuzumoğlu, Nazik Çulfa, Esin Kocaoğlu, Pınar Yetim ve Suzan Yağlı’nın öğretmenler gününü kutlayarak çiçek hediye etti. Ziyaretinde öğretmen ve öğrencilerle kahvaltı yaparak sohbet eden Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İnsanlık tarihinin vazgeçilmez en eski mesleği öğretmenlik söyledi. Medeniyetlerin, kültürlerin, en son teknolojilerin vazgeçemediği insan, öğretmendir diyen Ercan; “Bizim tarihimizde, şanlı geçmişimizde ise, Mete Han’dan Bilge Kağan’a, Fatih’ten Atatürk’e tarihler yazan, destanlar yaratan öpülesi eldir öğretmen. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Başöğretmen Atatürk’te, bir konuşmasında 'Her millet, öğretmenlerinin değer ve şerefi kadar değerli ve şereflidir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir millet, millet adını almak hakkını kazanmamıştır' derken, Cumhuriyetin ilk yıllarında, öğretmenlere büyük bir misyon ve sorumluluk yüklenmiş, bunun farkına varan Başöğretmen Atatürk, 1923 yılında, 'Öğretmene ülkenin en ağır yükünü yükledik, ona en ağır sorumluluğu verdik. Türk Milletinin geleceğini emanet ettik. Bu mesleği refah seviyesi yüksek bir meslek haline getirmeli, güvence altına almalı, saygıdeğer mevkiine oturtmalıyız. Bizlerin yapacağı bu fedakarlık, onların yaptıklarının yanında hiçtir' diyerek, öğretmenlerin yerini tarihin seyri içindeki en üst düzeye taşımıştır. Öğretmenlerimiz iki şeyi hiç unutmamalıdır. Biri öğretmen andı, diğeri öğretmen marşı. Bu iki temel unsuru, kendinizle özleştirirseniz; sevgi, saygı ve hoşgörünün hakim olduğu bir ortam oluşturmaya çalışırsanız, her sabah, öğrencilerimizin içtiği andı, yaşam biçimi haline getirmeyi hedeflerseniz, başaramayacağınız hiçbir zorluk yoktur. Sevgi, anahtarınız olsun. Çünkü sevginin dili yoktur. Onu sağır ve dilsizler bile anlar. Çünkü çocuklar donmamış beton gibidirler. Çocuklarımız, dünyanın en zeki, en çalışkan çocuklarıdır. Onlara; azimli, kararlı ve çalışkan olmayı aşılayın. Çünkü onlar bizim çocuklarımızdır” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: