Nazilli ticaret borsası başkanı aksüt'e suç duyurusu

Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ Nazilli Ticaret Borsası'nda genel sekreter olarak 8 yıl görev yaptıktan sonra 1.5 yıl önce istifa eden Meça,

Murat GÜRKAN/ NAZİLLİ Nazilli Ticaret Borsası'nda genel sekreter olarak 8 yıl görev yaptıktan sonra 1.5 yıl önce istifa eden Meça, Aksüt hakkında geçen cuma günü yaptığı suç duyurusuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hayvan pazarı inşaat ihalesinin ilan edilmeden, sözleşme hazırlanmadan bir inşaat şirketine verildiğini ileri süren Meça, "Borsanın avukatının da olduğu bir ortamda kapalı zarf usulü komple bir ihale yaptık. Hayvan pazarının yapım aşamasında, inşaatıyla ilgili herhangi bir hususta en yetkili personel bendim. İhaleyle ilgili ne ilan verildi ne şartname hazırlandı. Bu inşaat N.Y.'ye verilecekti öyle de oldu" dedi.
BORSANIN KREDİ KARTIYLA ALEM İDDİASI
Başkan Aksüt'ün talimatıyla Ankara gece alemlerine gittiklerini ve buradaki gece kulübünün hesaplarını borsanın bir kamu bankasına ait kredi kartlarıyla ödediklerini ileri süren Meça, "Ankara'da Türkiye Odalar Borsalar Birliği "İSTİFAYA ZORLANDIM"
Borsanın 2014 Mayıs ayında yapılan son başkanlık seçimlerinin de şaibeli olduğunu öne süren Meça, seçimler için ilan verilmesi gerektiği halde bunun yapılmadığını, üyelerden birinin yerine kardeşinin oy kullandığını öne sürdü. Meça, bu durumun bilinmesine rağmen Aksüt'ün tek aday olması nedeniyle üzerine düşülmediğini de kaydetti. 8 yıl görev yaptığı genel sekreterlik görevinden Aksüt'ün usulsüz harcamalarına gözyummak istemediği için baskı ve tehditle istifa ettirildiğini öne sürdü.
Aksüt ise "İddia sahibi, iddialarını ispatlamakla yükümlüdür. Konuyla ilgili başka açıklama yapmayacağım" demekle yetindi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: