Nazilli Ticaret Odası’ndan Büyük Alışveriş Merkezi Girişimi

Nazilli’yi cazibe merkezi yapmak üzere harekete geçen Nazilli Ticaret Odası, ulusal ve uluslararası alışveriş merkezleriyle...

Nazilli’yi cazibe merkezi yapmak üzere harekete geçen Nazilli Ticaret Odası, ulusal ve uluslararası alışveriş merkezleriyle görüşmelere başladı.

Nazilli ve bölge ekonomisini canlandırmak için çalışmalara başlayan Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç; “Nazilli, 42 ilden daha büyük olmasının yanında Ege Bölgesi’nin stratejik şehirlerinden bir tanesidir. Cumhuriyet’in ilk sanayi tesislerinden birisi olan Sümerbank ilçemizde kurulmasına rağmen çeşitli nedenlerle bu kalkınma hareketinin devamı getirilememiştir. Nazilli Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesiyle üretim ve istihdam düzeyi yükselmiş ancak ilçe ekonomisinin genel olarak büyüme sıkıntıları devam etmektedir. Nazilli’nin yeni ticaret bölgelerine, yeni alışveriş ve cazibe merkezlerine ihtiyacı vardır. Tüketim ve alışveriş alışkanlıkları değişmektedir. Bu anlamda sadece Nazilli’ye değil çevre altı ilçemize de hitap edecek, halkımızın alışveriş talebinin yanında sosyo-kültürel hizmetleri de barındıran büyük ölçekli ticaret, eğlence ve kültürel aktivitelerin yapılabildiği hizmet alanlarının kurulmasında fayda görüyoruz. Nazilli karayolundan geçip giden, yerli ve yabancı sermayenin bir kısmının ilçemizde kalmasını sağlayacak bu tip yatırımlar şehrin çehresini değiştirecektir” dedi.

Reklam
Reklam

MARKA FİRMALARI NAZİLLİ’YE BEKLİYORLAR

Firma yöneticileriyle olumlu geçen görüşmeler yaptığını belirten Pirinç; “Büyük Mağazacılık ve alışveriş merkezleri yatırımı ile işletmeciliği alanında marka olmuş firmalara, bölgemiz ile ilgili bilgileri içeren birer dosya sunulmuştur. Bu anlamda üyelerimizin ticaret hacmini arttırmaya yönelik girişimlerimiz devam edecektir. Aydın’daki kamu ve özel sektör yatırımlarının yetersizliği, zenginleşmeyi engellemektedir. Kısıtlı sermayenin ve yetişmiş insan gücünün bölgemizde kalması için ticari harekete ivme kazandırmalıyız. Yapılan girişimlerin olumlu ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: