Nazilli Türk Ocağı’ndan Kutlu Doğum Konferansı

Nazilli Türk Ocağı tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans düzenlendi.Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dokuz...

Nazilli Türk Ocağı tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle konferans düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Emekli Öğretim üyesi Prof.Dr. Cemal Sofuoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı "Kur’an’ı ve Hazreti Peygamber’i anlamak" konulu konferansa yüzlerce Nazillili büyük ilgi gösterdi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda gerçekleşen konferansa MHP Nazilli İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Türk Eğitim-Sen Başkanı Olgun Ergün, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin, Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş ve çok sayıda davetli katıldı. Sunuculunu Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Elmalı’nın yaptığı konferansta açılış konuşmasını Nazilli vaizlerinden Kasım Karaman yaptı. Karaman açılış konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan toplantılardan bahisle, üniversiteden Hocası olan Cemal Sofuoğlu’ndan elde ettiği bilgilerden bahsederek değerlendirme yaptı.

Reklam
Reklam

Kur’an-ı Kerim’in Arabistan’da indiğini, Mısır’da en güzel şekilde okunduğunu, İstanbul’da da en güzel şekilde yazıldığını, hattatlar tarafından sanat yönüne önem verilerek basılmıştır diyen Prof.Dr. Cemal Sofuoğlu; “Kur’an’ı okumak, yazmaktan ziyade, önemli olan onu anlamaktır. Henüz İslam Aleminde 15 asra yakın zaman geçmesine rağmen yeterince anlaşılamamıştır. Kur’an-ı Kerim’in şu ülkede veya bu ülkede “daha iyi anlaşılmıştır” diyemeyiz. Eğer Kur’an-ı Kerim tam manasıyla anlaşılabilseydi İslam Alemi bugün bu perişan halde olmazdı. Kur’an-ı Kerim anlaşılsın diye gönderilmiştir. Onu güzel okumak yazmak asıl amaç değildir. Anlamak asıl amaçtır. Kur’an tam anlamıyla anlaşılmadığından Hazreti Peygamber(S.A.V.) de tam anlamıyla anlaşılamamıştır. Cumhuriyet döneminde 150 ile 200 arasında Kur’an Tercümesi yapılmıştır. Bunlar içinde en iyisi Elmalılı Hamdi Yazır hocanın kitabıdır” şeklinde konuşarak Kur’an-ı Kerim’in anlaşılmasının önemini vurgulayıp Hazreti Peygamber’in sevgisi ve hayatı üzerinde geniş açıklamalar yaparak konuşmasını tamamladı.

Reklam
Reklam

Konferansın sonunda dinleyicilerin sorularını cevaplayan Cemal Sofuğlu’na günün anısına teşekkür çiçeğini Şehit Aileleri Derneği Başkanı Jale Keskin takdim etti. Sofuoğlu daha sonra üç Profesör arkadaşıyla birlikte hazırladıkları Kur’an-ı Kerim Meali kitabını imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: