Nazilli'de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Atatürk'ün Çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 92. yılında Nazilli'de büyük...

Atatürk'ün Çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 92. yılında Nazilli'de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Nazilli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde İstasyon Meydanında Atatürk anıtına tüm protokolün katıldığı çelenk sunumu ile başladı. Bu yılki törenlere AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Seydi Salman, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri, Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İstasyon meydanındaki programın ardından Nazilli Şehir Stadına geçen protokol üyeleri, öğrenciler ve halk, Fatih İlköğretim okulunun ev sahipliğini yaptığı kutlamalar, İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan'ın çocukların ve halkın selamlaması ile başladı.

Reklam
Reklam

"YORULSANIZ DAHİ, ATATÜRK'Ü TAKİP EDECEKSİNİZ"

Bilimin ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği, çağın en önemli sorununun; milletlerin gelecekleri olan çocuklarını ve gençlerini en iyi şekilde yetiştirmeleri sorunu olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan törende yaptığı konuşmasında; "Çünkü, çocuklarına değer vermeyen, sahip çıkmayan, onlar için gerekli hizmeti üretmeyen, yatırım yapmayan milletlerin, geleceğe güvenle bakmaları, mümkün değildir. İnsanlığın en temiz, en dürüst, en içten, en saf dönemini yaşayan çocuklarını, sevgiyle, hoşgörüyle, aklın rehberliğinde, bilimin ve teknolojinin ışığında yetiştirmeyen milletlerin; geleceğinin cehalet, esaret ve sefalet olacağını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle de Atatürk, milletimizin geleceğinin aydınlık ve güvenli olması için, çocuklarımız ve gençlerimizin; daha iyi, bilinçli, uyanık, cesur, milli ahlaklı, karakterli, yapıcı, güçlü iradeli, kuvvetli yetiştirilmesini istemiş, 'Milli egemenliğin uğrunda canımı vermek, benim için vicdan ve namus borcu olsun' demiştir. Zira O, her türlü cehaletin, esaret; çağımızda, hem cahil, hem de hür olarak yaşamanın mümkün olmadığını biliyordu. Bundan sonra, görev ve sorumluluk sizlerindir. Yaşınız ilerledikçe, bu görev ve sorumluluklarınızda artacaktır. Çünkü bu milletin bir ferdi olmanın, şehit kanlarıyla sulanan bu vatanın bir vatandaşı olarak, yaşamanın, hakları olduğu kadar, görevleri, sorumlulukları ve yükümlülükleri de vardır. Unutmayınız ki; kendimize, ailemize, bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimize karşı, görevlerimiz ve sorumluluklarımız vardır. Atatürk'ün dediği gibi, yorulsanız dahi, Atatürk'ü takip edeceksiniz. Çünkü sizler, görevinizi, sorumluluğunuzu ve onurunuzu, her şeyin üstünde tutacaksınız. Böylece geleceğin çağdaş, demokratik Türkiye'si, sizin omuzlarınızda, başarılarınızla yükselecektir. Bunun için çok okuyup, çok çalışacaksınız" dedi.

Reklam
Reklam

"GÖSTERİLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ"

Daha sonra ilköğretim okulu öğrencileri tarafından şiirler okundu ve çeşitli halk oyunları gösterileri sergilendi. Fatih İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencilerinin gösterileri, Kırgızistan, KKTC, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Adjara, Ukrayna ve Edirne'den gelen ekiplerin gösterileri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Jimnastik Grubu Gösterisi ile Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterileri ilgi ile izlendi. Fatih İlköğretim Okulu bando takımının eşliğinde yapılan resmigeçit töreni ile Nazilli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamaları sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: