Nazilli’de Çocuk Şenliğinin Galası Yapıldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Nazilli Belediyesi Halk Oyunları topluluğu ve...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Nazilli Belediyesi Halk Oyunları topluluğu ve dünyanın çeşitli yerlerinden Nazilli’ye gelen yabancı ekipler grup liderleri eşliğinde Nazilli’nin çeşitli yerlerinde ve çevre köylerinde gösteriler yaptı.

Gösterilerin yapıldığı her yerde büyük ilgi ile izlenen ekiplerin son final gösterileri İstasyon Meydanında yapıldı. İstasyon Meydanına kurulan büyük sahnede Nazilli Belediyesi Halk Oyunları topluluğu Silifke ve Teke yöresi gurubu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Gürcistan, Acaristan, Makedonya ve Edirne Belediyesi Halk Oyunları topluluğu gurupları gösterilerini sundu. Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliğinin gala programında ayrıca İlköğretim okullarının ve derneklerin folklor gurupları da sahne aldı. Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu’nun 1-A ve 1-B öğrencileri Zeybek ekibiyle, Cumhuriyet İlköğretim Okulunun 4-C öğrencileri Aydın ekibi, Yöresel Oyunlar ve Folkloru Destekleme Derneğinin Teke Ekibi ve Erzurumlular Derneği Bar Ekibi de gecede dönüşümlü olarak gösterilerini sundular. Galada ve diğer gösterilerde 2 Mart 2013 tarihlerinde yapılan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu il yarışmasında İl birincisi olan yine 31 Mart’ta Kırklareli ilinde yapılan gurup yarışmalarında Marmara Bölge birinciliğini alarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazanan Edirne Belediyesi Halk Oyunları topluluğunun gösterileri büyük beğeni topladı.

Reklam
Reklam

Nazilli Belediyesi Halk Oyunları topluluğu ve misafir ekipler Nazilli’ye bağlı Hasköy’de de gösterilerini sundular. Hasköy Muhtarının girişimleri ile Hasköy İlköğretim okulu bahçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamalarında köy halkının yoğun ilgisi ile izlenen ekiplerin gösterileri sonrasında gurup liderleri, Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Genel Koordinatörü Necdet Pekel ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir’e plaket verildi. Köylerine gelerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliklerine renk katarak köy halkına sundukları özel ve güzel gösteriler için teşekkür eden Köy Muhtarı İyigün Carlat; “Hasköy halkına böylesi güzel görsel bir şov izleme imkanı sağlayan Nazilli Belediyesine teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonların başından sonuna kadar emeği geçen herkesi kutluyor ve tebrik ediyoruz” dedi.

Gösteriler sonunda tüm misafir guruplar ve Nazilli Belediyesi Halk Oyunları topluluğu okul meydanında Edirne Belediyesi Halk Oyunları topluluğu Gurubunun davul ve zurnası eşliğinde eğlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz