Nazilli'de Dikiş Kursu Alan Romanlar Sergi Açtı

Nazilli Kaymakamlığı öncülüğünde Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Çağdaş Romanlar Derneği işbirliği ile düzenlenen iş...

Nazilli Kaymakamlığı öncülüğünde Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Çağdaş Romanlar Derneği işbirliği ile düzenlenen iş ve meslek edindirme kursu sona ererken, kurs süresince yapılan eserler sergilendi.

Sergi açılışı ve sertifika törenine Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç de katıldı.

Nazilli Kaymakamlığının öncülüğünde başlatılan proje dahilinde İş ve Meslek Edindirme amaçlı Çağdaş Romanlar Derneği, Çalışma ve İş Kurumu Nazilli Hizmet Merkezi ile Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde 15 ve 12 kişilik 2 grup olarak 14 Mayıs 2012 - 27 Ağustos 2012 tarihleri arasında açılan Yatak Takımları Dikimi Kılıf ve Hurç Dikimi ile Yorgan Dikimi kursu sonucunda kursa başvuran 27 kişiden 6’sı erkek, 21 kadın belge almaya hak kazandı.

Reklam
Reklam

Kursiyerlerin sertifika töreni ve yapmış olduğu ürünlerin tanıtıldığı sergi açılısında konuşma yapan Kaymakam Mehmet Okur “Kursa katılan kursiyerlere 74 günlük sürede 44 Bin 400 TL cep harçlığı, kurs eğiticilerine 11 Bin 440 TL ise kurs eğitim ücreti, Çalışma ve İş Kurumu tarafından karşılanan ödeneklerle Nazilli Halk Eğitim Merkezi tarafından ödenmiştir. Kursiyerlere temrinlik malzemeler Kaymakamlığımız tarafından karşılanmıştır. Ayrıca kurs projesinin teklifi, kursiyerlerin temini ve organizasyon işlemlerinde sağladığı katkılardan dolayı Çağdaş Romanları Yaşatma Derneğine çok teşekkür eder, belge almaya hak kazanan tüm kursiyerlerin belgelerinin hayırlı olması temennisiyle, öğrendikleri ile mesleklerini sürdürmelerini dilerim” dedi.

Kaymakam Mehmet Okur, ayrıca kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin, öğrendikleri mesleklerinde çalışmak isteyenlerin, işe yerleştirme işlemlerinin, Çalışma ve İş Kurumu Nazilli Hizmet Merkezi'nce gerçekleştirileceğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: