Nazilli'de Eğitimciler Grevde

Nazilli'de 3 eğitim sendikası meydana indi. Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen gerçekleştirdikleri davullu zurnalı ortak...

Nazilli'de 3 eğitim sendikası meydana indi. Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen gerçekleştirdikleri davullu zurnalı ortak eylem ile seslerini duyurmaya çalıştı.

Nazilli Belediye meydanında toplanan kalabalık ortak basın açıklaması düzenledi. Eğitimcilerin eylemine çeşitli iş kollarından kamu emekçileri ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Ender Üstündağ, Eğitim-İş Nazilli Temsilcisi Gönül Açıkgöz ve Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün imzalı yapılan açıklamada; Kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere, 2012'nin Türkiye'sinde bizi hala kapı kulu olarak görenlere en iyi cevabı vermek için grev hakkımızı kullanıyoruz denildi. 'Grev hakkınız' yok tehditlerini boşa çıkaran yüz binlerce kamu çalışanı tüm Türkiye'de hayatı durdurmuş durumda diyerek ortak basın açıklamasını okuyan Ender Üstündağ; "Dağın fare doğurmasını bekleyenler dışında herkesin, kamu çalışanlarının, işçilerin, emeklilerin yürekleri bugün bizimle çarpıyor. AKP Hükümeti, 4 milyonu aşkın kamu emekçisinin ve emeklinin beklediği maaş zammı teklifini nihayet açıkladı. Hükümet; kamu çalışanlarına ve emeklilerine 2012 için yüzde 3,5+4, 2013 için ise yüzde 3+3 maaş zammı reva görmüştür. Hükümetin teklifi sadece, komik bile sayılamayacak yüzdelik artışlardan ibarettir. Günlerdir komisyon toplantılarında gündeme getirdiğimiz ekonomik, sosyal ve özlük sorunlara ilişkin olarak hiçbir teklif sunulmamıştır. Sendikaların sunduğu yüzlerce talep görmezden gelinmiştir."

Reklam
Reklam

"5 AYDIR MAAŞ ZAMMI ALMIYORUZ"

Hükümetin teklif diye sunduğu rakamlar her şeyden önce yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakârca çalışan kamu emekçilerine karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır diyen Üstündağ; "Devletin resmi rakamları bile 2012 yılının sadece ilk üç ayının enflasyonunun yüzde 3.9 olduğunu gösterirken bu teklifle kamu emekçileri ve emeklilerle ile açıkça alay edilmiştir. Nisan ayında yapılan zamlarla devletin resmi rakamlarına göre enflasyon son 3,5 yılın rekorunu kırarak yüzde 11'in üzerine çıkmıştır. Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta bir yıl içerisinde toplamda yüzde 30'u aşan zamlar yapılırken sadece gıda ürünlerine bir yıl içerisinde yüzde 13'ü aşan zamlar yapılmıştır. Bu rakamlar devletin resmi rakamlarıdır. Sokakta, pazarda, hayatın her alanında karşılaştığımız gerçek enflasyonun devletin bu resmi rakamlarının çok üzerinde olduğu açıktır. İçinde bulunduğumuz ay ile birlikte 5 aydır maaş zammı almayan kamu çalışanlarının ve emeklilerinin kendileriyle açıkça dalga geçen, emeklerini aşağılayan bu teklifi kabul etmesi mümkün değildir."

Reklam
Reklam

"HALK BİZİZ, HALK BURADA"

Milyonlarca insanla dalga geçen teklifini 'bütçe olanakları bu kadar, mali disiplini bozamayız' diyerek savunan hükümetin ileri sürdüğü hiçbir gerekçe kesinlikle gerçeği yansıtmadığını belirten Üstündağ; "Taleplerimizin karşılanması halinde halkın mağdur olacağını söyleyenlere soruyoruz? Kimdir bu halk? Halk, bu ülkenin açlık sınırına yakın yoksulluk sınırına uzak bir yaşama mahkûm edilen kamu emekçileri değil midir? Halk, yıllarca emeği sömürüldükten sonra unutulan, sefalete itilen emekliler değil midir? Halk, kar hırsı yüzünden gerekli önlemler alınmadan çalışmaya zorlandığı için binlercesi iş cinayetlerine kurban edilen, kıdem tazminatlarına bile göz konan işçiler değil midir? Halk, açlık sınırının Bin 50 TL olduğu koşullarda 751 TL'lik kölelik ücretinin reva görüldüğü milyonlarca asgari ücretli değil midir? Halk, yaşam alanları HES'lerle talan edilen, gübre, mazot parası bulamadığı için tarım yapamaz hale getirilen köylüler değil midir? Halk, sırtına binen vergi yüküyle can çekişen küçük esnaf değil midir? Halka yabancı olanlara, halkı tanımayanlara sesleniyoruz. Halk biziz. Halk burada. Bu halk kendisini mağdur edenleri, yok sayanları biliyor. Yunanistan'da, İspanya'da, İtalya'da olduğu gibi dünyanın her yerinde krizi halkların değil, halkları sömürenlerin yarattığını herkes biliyor. Tüm emekçileri, işçileri, halkımızı, yoksulluğun, sefaletin, baskıların karanlık dünyasına karşı mücadele içinde birleşmeye ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz" dedi. Ender Üstündağ, ortak basın açıklamasının sonunda; "Yaşasın insanca bir yaşam mücadelemiz!" diyerek açıklamasını sona erdirdi.

Reklam
Reklam

Basın açıklamasının ardından halay çeken ve zeybek oynayan eğitimciler, olaysız bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: