Nazilli'de Hafriyat Atıkları Kontrol Altına Alınacak

Nazilli Kaymakamlığı ile Nazilli Belediyesi arasında, hafriyat atıkların kontrolüne ilişkin protokol imzalandı.

Nazilli Kaymakamlığı ile Nazilli Belediyesi arasında, hafriyat atıkların kontrolüne ilişkin protokol imzalandı.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, protokol töreninde yaptığı konuşmada, proje kapsamında ilçedeki dere yatakları ile boş arazilere hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolsüzce atılmasının oluşturduğu kirliliğin önüne geçilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Projenin işletme süresinin 28 yıl olarak belirlendiğini anlatan Okur, proje kapsamında çıkan hafriyatın ekonomiye kazandırılmasının da projenin amaçları arasında yer aldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise projenin 36 bin 33 metrekarelik alanda 540 bin 495 metreküp hafriyat ve inşaat atığının depolanması yoluyla uygulanacağını bildirdi.

Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının ilçedeki dere yatakları ile boş arazilere kontrolsüzce atıldığını vurgulayan Alıcık, "Bundan böyle ilçemizde gelişigüzel hafriyat atıklarına rastlanmayacak. İlçemiz tertemiz bir doğaya sahip olacak ve atıklar ekonomiye geri kazandırılacak" dedi.

Muhabir: Bahattin Albayrak / Gökmen Şireci / Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: