Nazilli’de Kış Konseri Yürekleri Isıttı

Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu'nun verdiği konserle büyük bir beğeniyle izlendi.29 yıl önce kurulan...

Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu'nun verdiği konserle büyük bir beğeniyle izlendi.

29 yıl önce kurulan ve bu güne kadar aralıksız verdiği konserler ve ulusal düzeyde gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları ile ilçenin gururu olan Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, duayen şef Lütfi Selek yönetiminde verdiği konserle bir kez daha gönüllerde taht kurdu. Şef Lütfi Selek'le 29 yıldır birlikte çalışan koronun en eski üyesi Solist Nermin Akçay'ın da sahne aldığı konseri Nazilli Protokolü tam kadro dinledi. Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi’nde 300 kişilik Tiyatro Salonunda verilen konseri yaklaşık 400 kişi izledi.

Reklam
Reklam

Tiyatro salonunda 2 saat süren konserin ilk bölümünde 13 eserin 6’sını ikinci bölümde ise 14 eserin 8’ini solistler seslendirdi. İlk bölümde Funda Baklacı ‘Bitmez Tükenmez Bu Dert’, İbrahim Tamirci ‘Bu Akşam Yine Dertlerimle Baş Başa Kaldım’, Alper Balcı ‘Ne Senin Aşkına Muhtaç’, Nermin Akçay ‘Çamlar Arasında Süzülürken Mehtap’, Ali İhsan Erdem ‘Bir Son Mevsimi Ayırılırsak Seninle’ ve Nadide Dalgıntekin ‘Sevmek Acı Bir Arzu Derler’ isimli eserlerini seslendirirken Kürdilihicazkar Peşrevi, Koparan Sinemi, Bir Kendi Gibi Zalimi Sevmiş, Sen Beni Bir Buseye Ettin Feda, Birgün Görmese Gönlüm Seni, Gidelim Göksuya ve Muntazır Teşrifine Hazır Kayık isimli eserler ise koro eşliğinde seslendirildi. Konserin ikinci bölümünde Hicaz Peşrevi, Hal-i Nez’imde Acırsın, Her Zahm-ı Ciğersuze Devakar Aranılmaz, Affeyle Suçum Ey Güliter, Ne Küstün Bir Sebep Öyle, Ülfet Etsem Yar İle Ağyare Ne? ve Karşıda Yananı Fener mi Sandın? İsimli eserler koro olarak seslendirildi. Sedat Kozakçı ‘Sine-i Suzanıma Ahım Yeter’, Nevriye Uşar ‘Terket Beni Artık Yetişir’, Hüma Dereli ‘Dönecektir O Geri’, Ahmet Çakarlı ‘Bende Hicran Yarasından da Derin Bir Yara Var’, Hale Bildiren ‘Solsanda Sararsan’, Burçin Gürol ‘Sırma Saçlı Yarimin’ eserini seslendirirken konserin son solo eserini ise Duygu-Muzaffer Sözer çifti ‘Sana Bir Buse Veremedim Diye’ isimli eserini seslendirdi. Sözer çifti seslendirdiği eserlerin sözlerine uygun sevgi gösterileri protokol üyeleri ve davetlileri neşelendirirken, sunucu Yücel Bildiren’in eşi solist Hale Bildiren’in seslendirdiği eseri eşine ithaf etmesi ise davetlilerden büyük alkış aldı.

Reklam
Reklam

BAŞKAN ALICIK'DA KOROYLA BİRLİKTE SÖYLEDİ

Konser sonunda Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur koro şefi Lütfi Selek’e, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise sunucu Yücel Bildiren’e teşekkür ederek çiçek takdim etti. Şef Lütfi Selek’i ustaların ustası olarak gördüğünü ifade eden Kaymakam Mehmet Okur, “Uzun bir aradan sonra Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği grubumuzun güzel bir konserini daha izledik. Bu kış günü içimiz ısındı, ruhumuz beslendi, zihnimiz dinlendi. Bu nedenle Nazilli halkı adına bu güzel konseri hazırlayan başta hocaların hocası Lütfi Selek olmak üzere, sunucumuz Yücel Bildiren, saz sanatçıları ve koro üyelerine teşekkür ediyorum. Bu koronun oluşmasını sağlayan Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum” dedi. Koro üyelerine ve davetlilere teşekkür eden Başkan Alıcık, kuruluşunun 29. yılını kutlayan TSM topluluğu ile büyük gurur duyduğunu ifade ederek, "Koromuz, bu güne kadar çeşitli platformlarda verdiği konserlerle Nazilli'yi ülke genelinde başarıyla tanıttı. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alıcık koronun arasına alındı. Koro ile birlikte şarkı söyleyen Alıcık'ı konseri izlemeye gelen kaymakam Mehmet Okur, İsabeyli belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar ayakta alkışladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: