Nazilli'de Toplu Taşıma Denetimleri

Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı öncesi şehir içi ulaşım araçlarını kontrol ederek...

Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı öncesi şehir içi ulaşım araçlarını kontrol ederek uyarılarda bulundu.

Nazilli Belediyesi Zabıta Müdürü Erkan Özdemir, Zabıta Komiseri Kenan Yapsık ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı öncesi Nazilli içerisinde şehir içi taşımacılığı yapan araçları denetledi. Zabıta müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdikleri denetimlerde araç ve araç şoförlerinin özellikle uymaları gereken kurallar hakkında bilgiler vererek araç şoförlerine broşür verdi.

Reklam
Reklam

Belediye hudutları mücavir alan sınırları dâhilinde toplu taşıma amacıyla minibüs, otobüs ve otomobil gibi araçlarla toplu taşımacılık yapılabilmesi için belediyeden ‘Hat Ruhsatı’ alınıp alınmadığı, Şehir içi dolmuşların kendilerine tahsis edilen hat güzergâhları uyulup uyulmadığı, Yolculara iyi davranmaları vasıtaları temiz tutmaları, temiz kıyafet giymeleri konusunda uyarıldıkları, Hat Ruhsatlarını ibraz etmeleri, Fiyat tarifeleri araç içerisinde yolcuların görebileceği şekilde araç içerisinde asılmasına, Çalışma güzergahını gösterir levhayı asmaları, verilen tarifeden fazla ücret talep etmemeleri, belirlenmiş duraklar haricinde yolcu almamaları, Trafik kurallarına uymaları ana durakmış gibi ara duraklarda beklemeleri, yolcuları son durağa kadar götürmeleri, 08:00-24:00 saatleri arasında çalışmaları gerektiği konusunda bilgilendirilerek şehir içi ulaşım araçlarına kullanan şoförleri ve hat sahiplerine uyarılarda bulunuldu.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimin ardından bazı şoförleri uyararak, bu konularda şoför ve araç sahiplerine gerekli bilgileri verdi ve bu hususlara uymalarını rica etti. Ekipler bu konulara uyulmaması halinde her bir madde için ayrı tutanak tutulacağını ve ceza-i işlem uygulanacağını bu kontrollerin sık sık yapılacağına söyleyerek uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacağına belirti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: