Nazilli’de Yaşlılara Evde Temizlik Hizmeti

Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 10 kişiden oluşan evde temizlik birimi...

Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 10 kişiden oluşan evde temizlik birimi günlük program dahilinde 3 ayrı grup olarak günde 3 ayrı evi temizliyor.

Başkan Haluk Alıcık’ın seçim beyannamesinde verdiği sözü uygulamaya geçirerek 3 yıldır yapılan evde temizlik uygulamasından çok memnun olan ihtiyaç sahipleri, “Seçildiği günden beri her zaman ihtiyaç sahibinin ve yaşlıların yanında olan onların sorunlarıyla yakından alakadar olan Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan razı olsun. Bizler için yapılan bu çalışmaların kıymetini bizim gibi olmayanlar anlamaz. Ancak başkanımız her kesten ve her şey den çok bizi anlayarak üstümüze kol kanat olmaya devam ediyor. Yaşlı ve ihtiyaç sahibi olan bizler için verilen böyle bir hizmetin değeri ölçülemez” şeklinde konuştular.

Reklam
Reklam

Nazilli Belediyesi İlçe sınırları içerisinde ikamet eden 60 yaş üstü yaşlı, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilere Evde Temizlik Hizmeti vermeye devam ediyor. Nazilli Belediyesinin bu hizmetinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne dilekçe vererek müracaatlarını yapabiliyor ya da başkası adına yaptırabiliyor. Evde Temizlik Hizmet biriminin oluşturulmasından bu güne dek 850 müracaat yapıldı. Bu müracaatlardan 724 kişinin Evde Temizlik Biriminden yararlanabileceği uygun görüldü. Maddi ve manevi anlamda gerçek ihtiyaç sahibi için verilen bu hizmetle evlerine gidilen vatandaşların genel temizlikleri yapılıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı 10 kişiden oluşan evde temizlik birimi günlük program dahilinde 3 ayrı grup olarak günde 3 ayrı evi temizliyor. Bu temizlikler her evde periyodik olarak ayda bir yapılıyor.

Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen bu hizmet için evlerine gidilen vatandaş sağlık problemi yaşıyorsa hemen sağlık kontrolüne götürülerek gerekli müdahalelerin yapılması da sağlanıyor. Ev sahibi sağlık kuruluşuna götürüldüğü andan itibaren hummalı bir çalışmaya giren belediye ekipleri evi baştan aşağıya süpürüyor. Halıları yıkatıp camları siliyor. Boya ve badana gereken yerler boyanıp badana yapılıyor. Odalar yeniden düzenlenip tertemiz hale getiriliyor. Hastaneden dönen ev sahibine 'hoş geldin' denilerek tertemiz evine buyur ediliyor.

Reklam
Reklam

Nazilli Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden 60 yaş üstü yaşlı, kimsesiz, muhtaç ve engelli kişilere evde temizlik hizmeti verildiğini belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Çocuktuk, Gençtik, Yaşlandık. Bizi arayıp sorarsınız sandık. Terk edilmişliğin ateşiyle yandık. Bizi unutmayın! Diyenlerdeniz biz…” sloganıyla her zaman onların yanında olduklarını ifade etti. Başkan Alıcık; “Belediyemize müracaat eden ve muhtarlarımızca bize bildirilen vatandaşlarımızın evlerine gidilerek evlerinin tüm temizliğini Kültür ve sosyal işler müdürlüğüne bağlı 3 bayan 1 erkek veya 2 bayan 1 erkekten oluşan belediye personeli tarafından yapılıyor. Düzenli olarak ayda bir temizlik yapılan bu temizlik hizmetine Alzheimer merkezinde tedavi gören hastalarımızı da dahil ettik. Yaşlılarımızı Unutmadım ve Unutturmayacağım. Her zaman yaşlılarımızın yanındayım, ne gerekiyorsa belediye ve çalışanları olarak yanlarındayız. Çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: