Nazillililere Yeni Ticaret Kanunu Semineri

Nazilli Ticaret Odası ile Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü işbirliğinde yapılan seminerde Nazillililere...

Nazilli Ticaret Odası ile Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü işbirliğinde yapılan seminerde Nazillililere Ticaret Kanunu ile getirilen yeni düzenlemeler ve sorumluluklar anlatıldı.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ADÜ İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr. Feriştah Sönmez’in moderatörlüğünde yapılan seminere İzmir Ticaret Sicil Müdürü M.Esra Özer, İzmir Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı Mehmet Ak, Ege Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Görevlisi Süleyman Doğu ve Av. Aydın Buğra İlter konuşmacı olarak katıldı. Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç ev sahipliğinde düzenlenen seminere Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Garnizon Komutanı Yarbay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ticaret Odası Meclis Başkanı Enes Öğünçlü, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, Aydın SMMMO Nazilli Temsilcisi Selim Boluvat, Daire Müdürleri, Mali Müşavirler ve çok sayıda işadamı katıldı.

Reklam
Reklam

1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu, ülke ekonomisi için yeni düzenlemeler ve uygulamalar getirdiğini ifade Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç, yaptığı açılış konuşmasında; “1956 yılında yürürlüğe giren eski kanun, günümüz ticaret yapısının ihtiyaçlarına cevap vermediğinden ve aynı zamanda Avrupa Birliği mevzuatına uygun yeni bir düzenleme ihtiyacı bulunduğundan bakanlık tarafından bir çalışma başlatılmıştır. Yaklaşık on yıllık bir çalışmanın ürünü olan yeni Türk Ticaret Kanunu ile tüm vergi mükelleflerini yakından ilgilendiren önemli değişiklikler ve yenilikler yapıldığını görüyoruz. 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren Türk Ticaret Kanunu, ülkemiz ekonomisine ivme kazandırmayı amaçlayan devrim niteliğinde bir çalışmadır. Bu çerçevede küçük ve orta ölçekli işletmeler, gelişmek, büyümek ve uygun finansmana daha kolay erişebilmek, gerektiğinde borsaya girebilmek ve halka açılabilmek için hemen hemen tüm alışkanlıklarını gözden geçirmek ve değiştirmek zorunda kalacaklardır.”

Reklam
Reklam

Küresel krizin ardından uluslararası ekonomi yeniden yapılanmıştır diyen Pirinç; “Yeni ortama uyum sağlayan ülkeler daha hızlı büyümekte ve daha fazla zenginleşmektedir. Bu anlamda Türkiye’nin önünde ciddi bir fırsat var. Bu nedenle mensubu olduğumuz odalar ve borsalar birliği yeni yasaya destek vermiş, kanunun her aşamasında komisyonlarda yer almış ve netice itibariyle dünya ile eşit şartlarda rekabet edebileceğimiz modern bir ticaret kanunu ortaya çıkmıştır. Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen yatırımcı, korkmadan gelebilsin, Türkiye’de üretim yapsın, istihdam sağlasın diye bu yasaya destek verilmiştir. Yeni düzenlemeler, birçok ülkeye 152 milyar dolar mal satan Türk girişimcilerinin önünü açacaktır diye düşünüyorum. Yeni ticaret kanunu Türk girişimcisine, rakipleriyle eşit şartlarda rekabet edecek, fırsatlardan faydalanacak bir yasal çerçeve yaratmıştır. Hangi konuda olursa olsun her yeni düzenleme ile bir geçiş süreci yaşanmakta ve belli zorluklar ortaya çıkmaktadır. Ticaret Odası olarak amacımız; bu geçiş sürecinde üyelerimizi bilgilendirmek ve mağduriyetlerin önüne geçmektir. Yaklaşık 15 gün önce iş sağlığı ve güvenliği yasasıyla ilgili bir seminer gerçekleştirdik. Çok önemli ve acilen önlem alınması gereken bir konu. Bu seminerin devamı olarak işyerlerinin alması gereken mühendislik hizmetleriyle, sağlık hizmetleri konusunda çok yakında bir seminer daha yapacağız. İşletmelerimizin yeni uygulamaları öğrenmesi ve uyum sağlaması gerekmektedir” dedi.

Reklam
Reklam

Ticaret Odası Başkanı Pirinç’in açılış konuşmasının ardından, ADÜ İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr. Feriştah Sönmez’in moderatörlüğünde yapılan seminerde İzmir Ticaret Sicil Müdürü M.Esra Özer ‘Şirketlerin sermaye yapıları ve tescil işlemleri’, İzmir Ticaret Sicil Müdür Yardımcısı Mehmet Ak ‘Şirket genel kurullarında usul ve esaslar, Ticaret Sicil uygulamalarına yönelik diğer tüm işlemler’, Ege Üniversitesi İ.İ.B.F. Öğretim Görevlisi Süleyman Doğu ‘Ticari Defterler’ ve Av. Aydın Buğra İlter ise ‘6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun getirdiği yenilikler, Kanun genel çerçevesi, Şirketler hukukuna ilişkin yenilikler’ konusunda katılımcıları 7 saat süren seminerde bilgilendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz