Nazım Hikmet Ödülü Başkan Kocaoğlu’na verildi

Türk Başarı Ödülleri Kurulu tarafından bu yıl yedincisi verilen Nazım Hikmet Sevgi, Dostluk, Emek, Barış...

Türk Başarı Ödülleri Kurulu tarafından bu yıl yedincisi verilen Nazım Hikmet Sevgi, Dostluk, Emek, Barış ve Karşılıksız Hizmet Üstün Başarı Ödülü'ne, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu lâyık görüldü. Onursal başkanlığını 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaptığı kurul, Kocaoğlu'nu İzmir’i Sevenler Platformu, İzmir 68’liler Platformu ve Ege Kültür Platformu’nun teklifi doğrultusunda belirledi.
Şairin 110. doğum gününde Kültürpark’taki heykeli önünde düzenlenen ödül törenine, sivil toplum kuruluşları ve şehrin sanat yaşamının önde gelen isimleri katıldı. Tören programını sunan İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Başkan Kocaoğlu’nun bu ödüle insan haklarına ve emeğe saygısı, taşeronlaşmayı bitirme yönündeki çabaları sebebiyle lâyık görüldüğünü söyledi. Kocaoğlu ödülünü, geçen yıllarda aynı ödülü kazanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in elinden aldı. 68 kuşağı olarak bağımsızlık ruhunu Nazım Hikmet’in şiirlerinden aldıklarını belirten Kocaoğlu, “Direnmeyi, inandığımız dava uğrunda mücadele etmeyi, yılmamayı, dönmemeyi onun şiirlerinden, onun ülke sevgisi dolu haykırışlarından öğrendik.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz