Nazlı Ilıcak İstanbul'a getirildi

Hakkında gözaltı kararı alınan Nazlı Ilıcak Bodrum'da gözaltına alındı

15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan ve MOBESE kameraları görüntülerinden pazartesi sabahı Bodrum'a geldiği belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak, buradaki evinde ve tatil yaptığı yatında bulunamamıştı. Polis, Nazlı Ilıcak'ın bu sabah

Bodrum- Torba Kavşağı'nda bir aracın içinde yakaladığını açıkladı. Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınan gazeteciNazlı Ilıcak, İstanbul'a gönderildi.

Reklam
Reklam

Ilıcak'ın arabasının Torba'daki bir kavşakta plaka tanıma sistemine takıldığı ve polisin aracı durdurarak Ilıcak ile şoförünü gözaltına aldığı belirtildi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın İstanbul ve Bodrum'daki evinde dün arama yapılmış ancak bulunamamıştı. İHA ise sabah saatlerinde geçtiği haberde Ilıcak'ın Ankara'ya gittiğini öne sürmüştü.

Arkadaşının evinde kalmış, araç değiştirmiş

Bodrum Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Ilıcak'ın kalabileceği bazı evlerde aramalara devam edildi. Yapılan aramalarda bulunamayan Ilıcak'ın, Göltürkbükü'ndeki yakın arkadaşında kaldığı ifade edildi.

Gece boyunca farklı araçlarla dolaştığı belirtilen Ilıcak'ın sabah saatlerinde Göltürbükü'ndeki arkadaşının evinden yola çıktığı, Torba'daki polis uygulama noktasında polisin araştırmaları sonucu gözaltına alındığı öğrenildi.

İSTANBUL'A GETİRİLDİ

Bodrum'da gözaltına alınan Gazeteci Nazlı Ilıcak, İstanbul'a getirildi

Reklam
Reklam

Tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na saat 16.30 sıralarında getirilen Ilıcak, buradan Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülecek.

OĞLU 'İFADE VER' ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Darbe girişimi soruşturması çerçevesinde hakkında gözaltı kararı verilen ancak şu ana kadar bulunamayan Nazlı Ilıcak'a oğlu Mehmet Ali Ilıcak annesine şöyle seslenmişti:

_"Sonuçta bu bir süreç ve yaşanacak. İfadesi alınacak ve gelip vermesi lazım. Ben buradan sesleniyorum “gel; aslanlar gibi ifadeni ver.” De ki; ben bunlara destek vermedim. Bu kaçmayla olmaz, kaçtığına da ihtimal veremiyorum. Benim tanıdığım Nazlı Ilıcak, cesurdur ve kaçmaz."

_

NAZLI ILICAK KİMDİR?

Nazlı Ilıcak, 1944 yılında İstanbul'da doğdu. Demokrat Parti döneminde Bayındırlık Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı yapan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı olan Ilıcak, lise eğitimini Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Lozan Üniversitesi'nde Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim gördü. 1967 yılında buradan mezun olan Ilıcak, 1969 yılında Tercüman gazetesinin sahibi Kemal Ilıcak ile evlendi.

Reklam
Reklam

Gazeteciliğe Tercüman gazetesinde başlayan Ilıcak, 1988'e kadar aynı grubun ikinci gazetesi olan Bulvar'ın imtiyaz sahipliğini sürdürdü. Öte yandan Tercüman sonrasında Meydan, Hürriyet, Akşam, Yeni Şafak, Dünden Bugüne Tercüman, Bugün ve Takvim gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Sonrasında Sabah gazetesine geçen Ilıcak, 17 Aralık 2013'te yapılan yolsuzluk operasyonu sırasında söylemleri nedeniyle gazete ile ters düşünce gazeteden ayrıldı ve ardından Bugün gazetesine geri döndü.

Nazlı Ilıcak, 1992 ile 1994 yılları arasında TRT'de Söz Meclisten İçeri adlı program yaptı. Pek çok kanalda programlara katılan Ilıcak, 2 Mart 2014'te Kanal D'de Pazar Gezmesi programını sunmaya başladı. Bu program 1 Kasım 2015'te yapılan Türkiye Genel Seçimleri sonrasında kanal yönetiminin kararı ile sonlandırıldı.

Gazeteci Ilıcak, 1999 Türkiye Genel Seçimleri'nde Fazilet Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçildi. Yemin töreninde yine Fazilet Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı'nın TBMM Salonu'na türbanlı girmesi sırasında Kavakçı'nın koluna girerek ona eşlik etti. 22 Haziran 2001'de Anayasa Mahkemesi'nin Fazilet Partisi hakkında kapatma kararı vermesi sonucunda ise milletvekilliği düşürüldü ve 5 yıl siyaset yasağı aldı. 2011 yılında ise Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) milletvekili aday adayı olsa da, aday gösterilmedi.

Reklam
Reklam

Fethullah Gülen ve Gülen Hareketina karşı Türkiye hükümetlerine darbe teşebbüsünde bulunmaktan başlatılan Paralel Devlet Yapılanması operasyonlarına karşı çıkan Ilıcak, 2015 yılında köşe yazarlığı yaptığı Bugün gazetesinde kaleme aldığı "Murat Sancak'a suikat ve Star" başlıklı yazısında AKP Hükümeti döneminde başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının darbe teşebbüsü olmadığını, MİT tırlarında silah taşındığını ve bunu ortaya çıkaran savcıların casus ilân edildiğini savunmuş, AK Parti iktidarının 1 Kasım seçimleri öncesinde mağdur rolünü oynadığını savunmuş, 2016 Ankara saldırısı sonrası twitter hesabından hükümetin istafa etmesi ve AKP-CHP koalisyonu kurulmasnı isteyen Ilıcak'a oğlu Mehmet Ali Ilıcak tepki gösterdi.

42 KİŞİ İÇİN GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, darbe girişimiyle ilgili soruşturmasını genişletti. Başsavcılık, aralarında tanınmış gazetecilerin de bulunduğu 42 kişi hakkında, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak yakalama emri çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren hakimlik, 42 şüpheli hakkında yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, haklarında yakalama emri çıkarılan isimler şöyle:

Abdullah Abdulkadiroğlu, Abdullah Kılıç, Ahmet Dönmez, Ali Akkuş, Arda Akın, AyşeNazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Bülent Mumay, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cevheri Güven, Cihan Acar, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ercan Gün, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Haşim Söylemez, Hüseyin Aydın, İbrahim Balta, Kamil Maman, Kerim Gün, Levent Kenez, Mahmut Hazar, Mehmet Gündem, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur, Mustafa Erkan Acar, Mürsel Genç, Selahattin Sevi, Seyid Kılıç, Turan Görüryılmaz, Ufuk Şanlı, Ufuk Emin Köroğlu, Yakup Sağlam ve Yakup Çetin.

MUMAY: TEK ÜYE ÖLDÜĞÜM ÖRGÜT TGC

Gözaltı listesinde bulunan Bülent Mumay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Tek üye olduğum örgüt Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'dir (TGC). Tek mesleğim de gazeteciliktir. Savcıya ifade vermeye gidiyorum" açıklamasını yaptı.

FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hukuka güvendiğini belirtti.

Reklam
Reklam

14 KİŞİ GÖZALTINDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, gazeteciler Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyid Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar'ın aralarında bulunduğu 14 kişinin gözaltına alındığı, diğer şüphelilerin ise evlerinde bulunamadığı öğrenildi.

11 KİŞİ YURTDIŞINA ÇIKTI

DHA'nın haberine göre ise söz konusu listede bulunan isimlerden 11 kişinin yurtdışına çıktığı belirlendi. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'u takip eden günlerde listedeki 8 ismin ülkeyi terkettiği, diğer 3 kişinin ise bu tarihten önce yurtdışına çıktığı tespit edildi.

Darbe girişiminden sonra ülkeyi terkeden isimler şöyle;

- Abdullah Abdülkadir
- Bilal Şahin
- Bülent Ceyhan
- Fatih Akalan
- Fatih Yağmur
- Kamil Maman
- Mahmut Hazar
- Selahattin Selvi

Darbe girişiminden önce ülkeden ayrıldığı belirlenen isimler ise şunlar:

- Ahmet Dönmez
- Turan Görüryılmaz
- Ufuk Emin Köroğlu

Anahtar Kelimeler: