Nazlı'dan aday adaylarına teşekkür

KÜTAHYA (İHA) - AK Parti Kütahya İl Başkanı Şükrü Nazlı, 22 Temmuz'da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimi sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini belirtti.
Nazlı, yaptığı açıklamada, ülkemizi 4.5 yıldır yöneten AK Parti iktidarının, bu dönem içerisinde içte ve dışta istikrarı, güveni, büyümeyi, demokrasimizi geliştirmeyi ve Avrupa Birliği'ne entegre olmayı öncelikli ilke edindiğini ve bunu da başardığını ifade etti.

Nazlı, "Çok partili döneme geçildiğinden bu yana başarılamayan birçok reformu ve ilkleri gerçekleştirmiştir. Tüm bunlar yapılırken halkımızın temel değerleri ve Cumhuriyetimizin ilkeleri her türlü siyasi hesap ve tartışmadan uzak tutulmuştur. Bu istikrar ortamından, demokrasinin ve barış ortamının gelişmesinden rahatsız olanlar da elbette ki boş durmamışlardır. Özellikle son 2 ayda yaşananlar bu olumlu sürece gölge düşürmüştür. Demokrasimiz ve ülke istikrarı konusunda bazı siyasi parti ve siyaseten ömrünü tamamlamış kişi ve oluşumların tavırları da yüce milletimiz tarafından ibretle ve kesintisiz izlenmiştir. Yürekten inanıyoruz ki yüce milletimiz bir önceki seçimde tasfiye ettiği bu kişi ve kadrolara asla yetki vermeyecektir. Çünkü bunlar bu milletin en kıymetli yıllarını ve kaynaklarını heba ve israf etmişlerdir" dedi.

Reklam
Reklam

Halkın AK Parti'yi geleceğin umudu olarak gördüğünü ifade eden Nazlı, "Yıllardır demokrasi ve hukukun üstünlüğünü dillerinden düşürmeyenlerin oyunları milletimiz tarafından geçmişte olduğu gibi bugün de bozulacaktır. Son anda baraj korkusu ile yaptıkları girişimler ve bu girişimlerin sonuçsuz kalması da bunların gerçek yüzlerinin tam anlamıyla görünmesini sağlamıştır. İlk defa ve bu kapsamda Ankara'da oynanmak istenen senaryolar yüce milletimizin gözünden ve dikkatinden kaçırılamamıştır. Bunların ülke yönetmek gibi veya bazı kesimleri birleştirmek gibi dertlerinin olmadığı ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu asil millet çok iyi bilmektedir ki, bunların senaryolarının içerisinde millet yoktur. AK Parti 22 Temmuz seçimlerinde de ülkeyi daha güçlü bir şekilde yönetmeye devam edecektir.

Halkımızla iç içe olduğumuz da bunun her türlü yansımasını görmekteyiz. Milletimiz AK Parti'yi umudu ve geleceği olarak görmektedir. Bundan hiç kuşkumuz yoktur ve tek dayanağımız da yüce milletimizin sinesidir. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimi çerçevesinde partimiz bu süreci çok iyi değerlendirmiş genel merkezimiz milletvekili aday listemizi saat 17.00 itibariyle Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etmiştir. Bu süreç içerisinde sadece AK Parti tüm illerde bütün aday adaylarımız için en geniş anlamda temayül yoklaması yapmış, bütün teşkilat kademeleri ve sivil toplum örgütleri ile görüş alışverişi ve istişare yaparak sonuca varmaya çalışılmıştır. Genel anlamda 4 bin civarında aday adayı Kütahya'mızda ise 33 aday adayı partimize teveccüh etmiştir. Bu vesile ile bir daha görülmüştür ki, partimiz Türkiye'nin partisi olma özelliğini tartışmasız bir biçimde göstermiştir. Ne var ki seçilecek olan milletvekili sayısı da sınırlıdır. Bu aşamada partimize teveccüh eden tüm aday adaylarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Birbirinden kıymetli olan aday adaylarımızın yanında milletvekillerimizin de tekrar müracaat ettiği kamuoyunda bilinmektedir.

Reklam
Reklam

Bu gerçekte göz önüne alınarak değerlendirildiğinde Genel Merkezimiz ilimizden çıkacak olan milletvekili sayısını tespit ederken son derece zorlanmıştır ve netice olarak da şu isimleri milletvekili adayı olarak belirlemiştir: Soner Aksoy, İsmail Hakkı Biçer, Hüsnü Ordu, Hasan Fehmi Kinay, Hüseyin Tuğcu ve Alaettin Güven" şeklinde konuştu.