NBA finali nefes kesiyor!

NBA final serisi 4. maçında Miami Heat'i 3 sayı farkla yenen Dallas Mavericks, durumu 2-2 yaptı.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) 2011 final serisi 4. maçında Miami Heat'i 86-83 yenen Dallas Mavericks, seride durumu 2-2'ye getirdi.

[**MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN

**](http://www.facebook.com/spormynet)

[**NBA'DEN SON GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

**](http://spor.mynet.com/sportv/basketbol/nba/2-1)

NBA final serisi 4. maçında American Airlines Arena'da Miami Heat'i ağırlayan Dallas Mavericks, rakibini Alman yıldızı Dirk Nowitzki'nin son çeyrekteki etkili oyunuyla devirerek seride durumu 2-2'ye taşıdı. Maça 39 derece ateşle çıkan Nowitzki, 86-83 kazandıkları maçta 21 sayı kaydederken, bunların 10'unu son çeyreğe sığdırdı ve bitime 14.4 saniye kala kaydettiği kritik basketle de galibiyeti sağladı.

Reklam
Reklam

Serinin 4. maçı da yine büyük bir heyecana sahne olurken, karşılaşma boyunca mücadeleye tam 15 kez eşitlik geldi, 12 kez de liderlik el değiştirdi. Dallas'ta 21 sayı, 11 ribauntla 'double-double' yapan Nowitzki'nin yanı sıra, kenardan gelerek 17 sayı üreten Jason Terry skora önemli katkı sağlarken, Shawn Marion ise 16 sayı kaydetti.

Geceyi mağlubiyetle kapatan Miami'de Dwyane Wade attığı 32 sayıyla hem takımının, hem de maçın en skorer ismi olurken, Chris Bosh ise 24 sayıyla takımı adına skora katkı sağladı. Takımın süper yıldızı LeBron James ise 8 sayı, 9 asist, 7 ribauntta kaldı.

İki takım arasındaki serinin 5. maçı Dallas'ın sahası Amerikan Airlines Arena'da bu gece oynanacak.

Anahtar Kelimeler: