NBA'de hazırlıklar sürüyor...

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) normal sezonun başlamasına 10 günden az bir süre kala takımlar da hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dünyanın en çok izlenen basketbol organizasyonu olan NBA'da normal sezonun başlamasına sayılı günler kala, takımlar hazırlıklarını sürdürüyor.

LOS ANGELES LAKERS YENİLDİ
NBA'da TSİ sabaha karşı 4 hazırlık karşılaşması oynandı. Gecenin sonucu merakla beklenen karşılaşmasında iki Los Angeles ekibi karşı karşıya gelirken, LA Lakers'ı 112-96 mağlup eden LA Clippers, yeni sezon öncesi taraftarlarına umut saçtı.

Reklam
Reklam

Clippers'ta çaylak oyuncu Al Thornton, 10'u dördüncü çeyrekte olmak üzere attığı 24 sayıyla takımının galibiyetinde başrol
oynarken, Corey Maggette ise 22 sayıyla mücadeleyi tamamladı. Clippers'tan Chris Caman'ın üçüncü çeyreğin bitimine 5 dakika 23 saniye kala 5 faulle oyun dışı kalmasını iyi değerlendiremeyen Los Angeles Lakers'ta ise, Jordan Farmar'ın 19 sayı, 5 asist ve 6 ribauntluk başarımı galibiyet için yeterli olmadı. Andrew Bynum'un 16 sayıyla oynadığı Lakers'ta takımın yıldız oyuncusu Kobe Bryant ise 17 dakika süre aldığı karşılaşmayı 10 sayıyla tamamlayabildi.

SACRAMENTO, SEYİRCİSİYLE KAZANDI
Gecenin bir diğer maçında ise Kaliforniya'da Sacramento Kings ve Portland Trail Blazers karşı karşıya geldi. Sacramento kendi seyircisi önünde rakibini 111-87 mağlup ederken, Francisco Garcia 21 sayıyla takımının en etkili ismi oldu.

Özellikle ikinci yarıdaki etkili oyunuyla Portland'ı devirmeyi başaran Sacramento'da Kevin Martin de 21 sayılık etkili oyunuyla göz doldurdu. Sacramento'da Mikki Moore 13 sayı, 8 ribauntluk başarımıyla dikkat çekerken, Darrly Watkins 13, John Salmons ise 12 sayı ürettiler.

Reklam
Reklam

Portland Trail Blazers'ta ise Jarrett Jack 19 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, banktan gelen Channing Frye 18, Martell Webster ise 13 sayı kaydettiler. Sezon öncesi hazırlık maçlarında 19.5 sayı ortalaması yakalayarak dikkat çeken Portland'lı LaMarcus Aldridge ise Sacramento karşısında sakatlığı nedeniyle forma giymedi.

STEVE NASH YİNE YILDIZLAŞTI
Phoenix Suns, Charlotte Bobcats'i 98-88 mağlup ederken, yıldız oyuncu Steve Nash 20 sayı, 8 asist ve 6 ribauntluk başarımıyla takımını galibiyete taşıyan isim olurken, 14 sayısının tamamını karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde kaydeden Alando Tucker ise dikkat çeken isimlerden oldu.

Charlotte'da Jason Richardson 23 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Emeka Okafor'un 17 sayı, 12 ribauntluk başarımı galibiyet için yeterli olmadı.

DALLAS'I, JOSH HOWARD TAŞIDI NBA'de gecenin son hazırlık maçında ise Dallas Mavericks, New Orleans Hornets'ı 103-97 mağlup etti. Dallas Mavericks'te Josh Howard 22 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, Devin Harris 19 sayıyla galibiyete katkı sağladı. Dallas'ın Alman yıldızı Dirk Nowitzki 14 sayı, 11 ribauntluk başarımıyla dikkat çekerken Jose Barea 14 sayıyla mücadele etti.

Reklam
Reklam

New Orleans'ta ise Chris Paul attığı 16 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, 11 de asist yaparak dikkat çekti.

NBA'de gecenin toplu sonuçları şöyle:
PHOENIX: 98, CHARLOTTE: 88
DALLAS: 103, NEW ORLEANS: 97
SACRAMENTO: 111, PORTLAND: 87
LA CLIPPERS: 112, LA LAKERS: 96