Ne! Onunla mı evleniyormuş?

Şaşırtan eş seçimlerine şahit oldunuz mu? Mesela adam asil, okumuş, terbiyeli, zengin, işinde gücünde, kızı görseniz bırakın aynı karede hayal etmeyi, aynı sokaktan bile geçmeyeceklerini düşündüren cinsten.

Çok ayrı dünyaların insanları gibi, Safiye Soyman ile İlber Ortaylı gibi düşünün, o derece ayrı…

Oluyor bunlar kızlar, bir gün yine stalk başındayken bir açıyorsunuz sayfaları, app’leri, sosyal medyayı çat diye önünüze çıkıveriyor görseller. Cnn logolu Flash tv programı gibi. İşte tam bu nokta için geçen yazımda size stalktan evinin kadını, yuvasının anası olan bir kızdan bahsedeceğimi söylemiştim.

Bu kızımız ile hayatında bir kez bile aynı trafik ışığında bile durmamış olan oğlumuz şu an evli ve çocuk sahibi. İşin başlangıç noktası ise tamamen sanal yani sosyal medya. Kızımızın bir kız arkadaşının etiketlendiği fotoğraftan yola çıkar izlediği yol, bu adamın profiline çıkıyor. Günlerce, gecelerce takip, takip, takip sonucunda çocuk yalnız, bekar ve yakışıklı. Ara sıra kızlar oluyor ama kalıcı değil, instagram profilindeki o güzel alanda o kızlara yer yok.

Reklam
Reklam

Kızımız stratejisini iyi kuruyor. Kendini saklamak, kendini bellli etmemek ya da farklı göstermek gibi klişe çabaları yok. Tamamen doğal! Ekliyor arada bir like atıyor. Vurucu duygusal paylaşımları kovalıyor. En sonunda paylaşılan ‘Rahmetli Babam’ postuna çat yapıştırıyor duygusalı. Duygu yüklü bir cümle mesaj. Herkesin görmesinden de çekinmiyor kızımız, nasıl olsa kendi profile kilitli, yalnızca bayanlar içeri yazmasa da muhafazakarlığa yakın bir profil.

Çocuk etkileniyor. Etkilenir de.. Erkekler özellikle kendine duygusal paylaşım yaptırabilecek bir konu özelinde hassaslaşırlar, anlaşılmak isterler. Like atılıp geçilir ama, o duyguyu bir kişinin daha yaşamış olması onlara kendilerini iyi hissettirir. Bu kızımız da artık nereden çözdüyse bu kilit etkiyi çözmüş, burada yürüyor gidiyor, hatta uçuyor. Konuşmalar, yorumlar, karşılıklı takipleşmeler derken, ilk buluşma.

Reklam
Reklam

Ben kızı evlendikten sonra tanıdım, bu hikayeyi de aynen bu şeffaflıkla kendisinin ağzından dinledim,ilk buluşmadan sonrasında takibe devam ettiğini her ihtiyacı olduğunda yanında yorumlarıyla like’larıyla, kimi zaman da fiziki olarak yer aldığını ama yalnızca beklediğini anlattı. ‘İstediğim hayat için bekledim ve inandım.’

Gerçekten aynı trafik ışığında bile duramayacağınız, hayallerinizin de ötesindeki eşler için, aşklar için bekleyip inanmak tek formülmüş. Kenar mahalleden 4 katlı villasına taşınan 3 yaşındaki oğlu, kocası ve kendisine çok saygı duyulan yeni ailesiyle yaşan eski bir takipçi kız söyledi bunu. Bilgi olsun diye buraya bırakalım…

Reklam
Reklam

www.lifejournal.ist

**ÖNCEKİ YAZILAR:

'Eski sevgilimi hala takip ediyorum!'**

'Evlilik teklifi almanın garanti 3 yolu'

Bir ilişki nasıl evliliğe götürülür?