Ne pop yıldızı, ne de film oyuncusu! 8 bin kişi makyaj sanatçısı için izdiham yarattı

Makyaj videolarıyla tanınan ve 13 milyonu aşkın takipçisiyle dikkat çeken YouTuber James Charles geçtiğimiz günlerde İngiltere'de bir alışveriş merkezine gitti ve olanlar oldu. Açılışta sadece 30 saniye görünse de izdihama neden olan James şaşkınlık yarattı. Bununla birlikte bugün YouTube'da hayran kitlesi milyonlarca kişiyi bulan başka erkek makyaj sanatçıları da bulunuyor. İşte milyonlarca kişiyi peşinden sürükleyen o kişiler.

Makyaj yıllardır kadınlara özeldi. Ancak dünya hızla değişiyor ve çoğu meslek için artık cinsiyet önemli değil. Erkek makyaj uzmanları ve stilistler tıpkı kadınlar gibi olaya oldukça hakimler. Bunlardan biri de henüz 19 yaşında olan James Charles.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin Birmingham şehrinde alışveriş merkezinde bulunan kozmetik mağazasının açılışı için davetli olan Charles'a ilgi o kadar büyüktü ki görenler şaşkınlığını gizleyemedi. 8 bini bulan hayran sayısı karşısında destek polis ekibi çağırıldı, oluşan trafik nedeniyle insanlar araçlarını terk etmek zorunda kaldı. Yine izdiham nedeniyle bir kaza yaşanmaması için yürüyen merdivenleri de kullanıma
kapatan alışveriş merkezi hınca hınç doluydu.

Reklam
Reklam

Makyaj üzerine videolar çeken YouTuber James Charles, mağaza açılışında sadece 30 saniye göründü. Buna rağmen hayranları onu saniyeler
içinde görmenin mutluluğunu yaşadı.

Makyajın yıllardır kadınlara özel olduğu biliyordu. Ancak son birkaç yıldır erkek makyaj sanatçıları dikkat çekiyor. Yayınladıkları videolarla milyonlarca izlenme elde eden sanatçılar, olumlu yorumların yanısıra birçok olumsuz mesaj da alsa tabuları yıkmış gibi görünüyorlar. İşte tıpkı James gibi popüler olan makyaj sanatçıları.

REUBEN DE MAID

İdolu Kim Kardashian'la The Ellen Degeneres Show'da tanıştıktan sonra daha da ünlenen Reuben de Maid, sekiz yaşından beri kozmetiklere büyük ilgi duyuyor. Reuben, şimdilerde Kim Kardashian'ın güzellik markası KKW Beauty, Skin Republic ve Benefit için çalışıyor. Instagram'da 300 bin YouTube'da 209 bin takipçisi bulunuyor.

JEFFREE STAR

Youtube ünlüsü, şarkıcı, söz yazarı, makyöz, moda tasarımcısı ve model olan Jeffree Star Kelly Osbourne, Nicole Richie ve Paris Hilton gibi birçok ünlünün makyajını yaptı. Jeffree'nin kendi adını taşıyan bir de makyaj markası bulunuyor. Jeffree'nin YouTube ve Instagram'da 12 milyonu aşkın takipçisi bulunuyor

Reklam
Reklam

PATRICK STARR

Patrick Star bu alanda en tanınmış kişilerden birisi. YouTube'da 5 milyondan fazla takipçisi bulunan Patrick Star'ın bu başarısı Filipino - American tarzından kaynaklanıyor. Aynı oranda takipçisi instagram hesabında da bulunuyor.

ZACHARY EDWARD

Las Vegas ve Los Angeles'ta yaşayan Zachary makyaj hileleriyle tanınıyor. Ünlü olmadan önce sokaklarda yaşadığını söyleyen Zachary şimdilerde stil ikonu ve make-up artist olarak birçok kişinin örnek aldığı başarılı bir isim haline geldi. Zachary'i Instagram'da 54 bin kişi takip ediyor.

JACK EMORY

Jack Emory'nin videolarını izleyerek kendi kendinize nasıl makyaj yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Jack'i diğer diğer meslektaşlarından ayıran özelliği bu eğitimi almamış olması ve kendi kendi öğrenmesidir. Okul yıllarında kilolu diye dalga geçilen Jack ''özellikle şişmanlar ve çirkin olarak adlandırdıklarınızla dalga geçmeyin. Pişman olabilirsiniz'' diyor.

RYAN POTTER

Ryan'ın makyajını görünce akla gelen ilk şey "zarif ve kusursuz". Ryan Potter elegan stiliyle ilham verici make -up artistlerden birisi... Ayrıca mükemmel selfie pozları için Ryan'ın tüyolarından faydalanılabilir... Instagram'da 335 bin takipçisi bulunuyor.

Reklam
Reklam

MANNY MUA

Manny'nin YouTube ve Instagram kanallarında milyonlarca takipçisi bulunuyor. Gerçek adı Manuel Gutierrez, ve Maybelline'in ilk erkek marka elçisi. Birçok firma ile işbirliği içinde.