"Ne yaptıklarını bilmiyorlar"

KONYA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı insanların Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na hakaretlerde bulunduğunu ancak bunların kimileri tarafından ağır eleştiri olarak addedildiğini söyledi.

Karaman'da bir dizi açılışa katıldıktan sonra Konya'ya geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rixos Hotel'de düzenlenen AK Parti Konya İl Teşkilatı İstişare Toplantısı'na katıldı. Burada partililere seslenen Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye giren yabancı yatırımların kendi hükümetleri döneminde arttığını belirterek, "Ecnebi sermayenin Türkiye'ye girmesini teşvik eden başlıca insanlardan biri Atatürk'tü. 'Atatürk'ün partisinin başkanıyım' diyen insan bunu bilmiyor. İşte İzmir İktisat Kongresi'nde söyledikleri. Bunu açıkça belirtiyor. Bunlar ne yaptıklarını bilmiyorlar. Biz söyledik mi de kızıyorlar. Hop oturup hop kalkıyorlar. Ben gerçekleri söylemek zorundayım. Siyaset yapıyorum ben" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'de ülkeye hizmet etmesi gereken siyasiler arasında ülkeyi beyhude tartışmalarla oyalamak isteyenler olduğunu savunan Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede demokrasi yolunda adaleti ve kalkınma yolunda olan ekonomiyi saptırmak isteyenler var. Bunlara karşı uyanık olmalıyız. Burası Konya. Burada insanlar bu tür oyunlara kanmaz" diye konuştu.

Bazı kimselerin kendisine ve partisine hakaret ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu ülkede öyle bir mantık gelişmiş ki, elinde imkanı olanlar bile, 'Bu ülkede Başbakan ve siyasetle uğraşanlar ağır eleştirilere tahammül etmek zorundalar' diyorlar. Hakaret demiyorlar. Nedir bu ağır eleştiriler? 'Adam ol adam', 'Küstah', Kime diyorlar? Bu ülkenin başbakanına. Buna karşı ben de, 'Aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş' atasözünü kullandığımda hakaret oluyor. Şimdi bunları siz tartın ve siz karar verin. Hangisi hakaret, hangisi değil?" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.