'ne Yersen Osun" Prejesine Ab Desteği

Uludağ Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin hazırladığı "Ne yersen osun" adlı obezite projesine Avrupa Birliği'nden destek...

Uludağ Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin hazırladığı "Ne yersen osun" adlı obezite projesine Avrupa Birliği'nden destek geldi.

Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan ve öğrencilerinin AB projeleri başta olmak üzere tüm ulusal ve uluslararası projelere daha rahat ve etkin katılımlarını sağlamayı amaçlayan "proje atölyesi" ilk meyvesini verdi. Uludağ Üniversitesi'nden bir grup öğrencinin proje atölyesinden teknik destek alarak hazırladığı "You are what you eat (Ne yersen osun)" adlı proje Avrupa Birliği'nce kabul edildi. AB üyesi 5 ülkeden 25 gencin iştirakiyle gerçekleştirilecek projeye 19 bin 819 avro tutarında hibe Ulusal Ajans tarafından verilecek.

Reklam
Reklam

Bir dünya meselesi olarak gördükleri şişmanlığı önlemeyi hedefleyen proje ile bugün en büyük sağlık tehditlerinden biri olan obezite konusuna dikkat çeken öğrenciler, gençlerden başlamak üzere ulaşabildikleri her yaştan insanı bu konuda bilgilendirecek. Proje uyarınca 23- 30 Eylül tarihleri arasında İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, Letonya ve Romanya'dan Bursa'ya gelecek öğrenciler, Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle birlikte dengesiz beslenme, hareketsiz hayat, sağlıklı yiyeceklere karşı ön yargı gibi konularda halkı bilgilendirme faaliyetlerine katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: