'Ne Zaman Emekli Olurum' uygulamasıyla emeklilik yaşınızı öğrenin

'Ne Zaman Emekli Olurum?' uygulamasıyla çalışanlar emeklilik tarihlerini öğrenebiliyor. 'Ne Zaman Emekli Olurum?' uygulamasından faydalanmak için yapmanız gereken tek şey ise e-Devlet şifresi almak.

'Ne zaman emekli olurum?' sorusu e-Devlet ile yanıt buluyor. 'Ne zaman emekli olurum?' uygulamasıyla vatandaşlar normal şartlarda emekli olacağı tarihi öğrenebiliyor.

'Ne zaman emekli olurum?' uygulaması e-Devlet'te! Kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen pek çok işlemin internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmesine olanak veren e-Devlet kapsamına 'Ne zaman emekli olurum?' uygulaması da eklendi. e-Devlet kapısı olarak bilinen ve kullanıma açılan bu portaldan yapılabilecek pek çok işlem var. 'Ne zaman emekli olurum?' uygulaması işlemi bunladan yalnızca biri Ne zaman emekli olurum? ya da e-Devlet çatısı altında yapılabilecek pek çok işlemi gerçekleştirmek için ilk yapılması gereken şey ise bir e-Devlet şifresi almak. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten yararlanmak için önce PTT şubelerinden bir şifre almak ve kullanıcı oluşturmak gerekiyor. 2 TL karşılığında tüm PTT şubelerinde gerçekleştirilen bu işlemin ardından artık bir e-Devlet hesabına sahip oluyorsunuz.

Reklam
Reklam

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

e-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numarası ve size verilen ya da sizin belirlemiş olduğunuz şifreyi kullanarak giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapılmasının ardından Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler arasında bulunan Ne Zaman Emekli Olurum hizmetinden yararlanabilirsiniz. e-Devlet hizmetleri arasında yalnızca Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması bulunmuyor. Bunun yanındaSağlık Yardımı Talep ve Taahhüt Başvurusu işlemini de e-Devlet'ten yapabilirsiniz. Ayrıca pek çok kamu kurum ve kuruluşundan yapılan işlemleri de e-Devlet'te bulabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler arasında bulunan Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını gerçekleştirerek emekli olacağınız günü hesaplayabilirsiniz. Bu işlemi e-Devlet'ten yapmak için öncelikle portala giriş yapmak gerekiyor. e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza ve T.C. kimlik kartı ile işlemlerden kendinize uygun olanı seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri e-hizmetler kategorisinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması 4A hizmet bilgisi ekranından kolay bir şekilde güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Daha sonra Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına

Reklam
Reklam