Necati Ateş: Yıllarca Babamın Yanında Garsonluk Yaptım, Iyi Çay Demlerim

Türk futbolunun usta golcüsü ve teknik adamların vazgeçemediği Necati Ateş, "Yıllarca babamın yanında garsonluk yaptım,...

Türk futbolunun usta golcüsü ve teknik adamların vazgeçemediği Necati Ateş, "Yıllarca babamın yanında garsonluk yaptım, iyi çay demlerim. Maradona hayranıyım, Fatih Terim Türkiye’nin en iyi teknik direktörü. Babamın mesleği kahveciliği yapmak istedim, futbolcu oldum." diyerek hayatını özetledi. Gelecekle ilgili planlarını anlattı.

Eskişehirspor’un başarılı futbolcusu Necati Ateş, kahvecilik yapan babasının yanında yıllarca çay taşıyarak büyüdüğünü ve bugünlere geldiğini söyledi. Çok güzel çay demlediğini anlatan Ateş, “Yıllarca babamın yanında çay taşıyarak büyüdüm. Güzel bir işti bana göre. Babamın mesleğini devam etmek istedim. Sonuçta para kazanmak ve aileye bakmak gerekiyordu.” dedi.

Reklam
Reklam

Futbolculuk hayatında ise Maradona’yı örnek aldığını dile getiren Ateş, "Maradona hayranıyım. Onun CD'lerini ve kasetlerini her zaman izlerdim. Onun kasetlerini defalarca izlemişimdir. Maradona, bana göre gelmiş, geçmiş ve gelecek en iyi futbolcudur." ifadesini kullandı.

Sezon başında Galatasaray’dan Eskişehirspor’a transfer olan ve burada da başarılı futboluyla göz dolduran Ateş, Eskişehir’de bir lisede söyleşide öğrencilerle bir araya geldi. Ateş, öğrencilere hayalindeki futbolcudan, babasının kahvesindeki çıraklık yıllarını anlatırken, ligden Fatih Terim’e kadar olan düşüncelerini paylaştı.

Futbolda Türkiye liginin kaliteli hale geldiğini, artık her takımın bir birini yenebildiğini ifade eden Ateş, “Artık lig sadece Beşiktaş, Fenerbahçe Galatasaray üzerinde yürümüyor. Farklı şampiyonluklar çıkartmamız gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Necati Ateş, Anadolu'dan farklı kulüplerin çıkartılması gerektiğini de vurgulayarak, “Bizim şampiyonluk için biraz daha yüklenmemiz gerekiyor. İstersek, inanırsak sabırlı olursak mutlaka bu olur. Eskişehirspor’da önümüzdeki 3-5 yıl içinde mutlaka bir şampiyonluğa elini atacaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Büyük takımlarda yaşadığı başarıların artık sıradanlaştığının altını çizen Ateş, “Çünkü her sene şampiyonluğa oynadıkları için mutlaka bir tanesi kazanabiliyorlar. Ama Eskişehir'de yaşayacağım bir başarı, kazanacağım bir şampiyonluk veya kazanacağım bir kupa hiç bir zaman unutulmayacak. Bu bir gerçek. Buraya gelmemin sebeplerinden bir tanesi de budur. Buraya kupalar kazanmaya, tekrar şampiyonluklar yaşamaya geldim.” şeklinde konuştu.

FATİH TERİM İLE İLGİLİ SÖYLENECEK SÖZE GEREK YOK O TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in Türkiye’nin yetiştirdiği, Türkiye’nin en büyük teknik direktörü olduğunu belirten Ateş, şöyle dedi:

“Fatih hoca ile ilgili konuşacak söz yok, buna gerekte yok. O Türkiye'nin yetiştirdiği ve Türkiye'nin en büyük teknik direktörüdür. Bu bir gerçektir. Hiç kimsenin bunu başka türlü düşündüğüne inanmıyorum. Çünkü her şey başarıyla alakalıdır. Türkiye'nin en önemli başarılarının altında da Fatih Terim'in imzası vardır.

Fatih hoca kapıyı açtığı zaman rüzgar böyle bir esiyordu. Ama gerçekten seni tanıması, sana neler söyleyeceğini bilmesi, sana inanması, seni motive etmesi gerçekten de inanılmaz üst düzey. Çünkü sahaya çıktığın zaman sana inandığı için sen de ona inanıyorsun ve onun için sahada daha da bir şeyler yapmak istiyorsun.”

Reklam
Reklam

MARADONA HAYRANIMIYIM

Ateş, hayalindeki futbolcunun ise Maradona olduğunu ve ona adeta hayran olduğunu kaydetti. Ateş, “Bunu söylemekten hiç bir zaman utanmayacağım, Maradona hayranıyım. Onun CD'lerini ve kasetlerini her zaman izlerdim. Hem de defalarca izledim. Bana göre gelmiş, geçmiş ve gelecek en iyi futbolcudur.” dedi.

ÇOK GÜZEL ÇAY YAPARIM

Yeni yetişen sporculara azimli olun tavsiyesinde bulunan Ateş, yıllarca babasının kahvesinde çay taşıdığını ve bu işten büyük mutluluk duyduğunu anlattı. Ateş, şöyle konuştu:

“Gerçektende babamın mesleği kahvecilikti. Bunu söylemekten hiç bir zaman utanmam. Yıllarca da babamın yanında çay taşıyarak büyüdüm. Güzel bir işti bana göre. Belki devam edebilirdim babamın yanında. Sonuçta amaç para kazanmaktı, ailemize bakmaktı. Çokta güzel çay yaparım. Sıkıntı olamaz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz