Necati Çetinkaya, KEİPA Başkanvekili Oldu

Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği Onursal Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Karadeniz Ekonomik...

Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği Onursal Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi’nin (KEİPA) Başkanvekilliği'ne seçildi.

KEİPA 41.Genel Kurulu, 9-11 Temmuz 2013 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya şehrinde düzenlendi. Genel Kurul'a KEİPA Türk Grubu üyesi milletvekilleri katıldı. Toplantıda görev süreleri dolan başkanvekilleri yerine seçim yapıldı. Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği Onursal Başkanı Çetinkaya da başkanvekilliğine seçildi. 5 başkanvekilinin ittifakla getirildiği göreve gelen diğer isimler ise şöyle: “Bulgaristan’dan Peter Kanev, Gürcistan’dan Davit Saganelidze, Romanya’dan Vlad Nıstor, ve Ukrayna’dan Olena Netetska.”

Reklam
Reklam

Çetinkaya, KEİPA Genel Kurulu Kültür Komitesi gündemi çerçevesinde ‘KEİPA Üyesi Devletleri Üniversiteleri Arasında Lisanüstü Düzeyde İşbirliğinin Faydaları ve Perspektifleri’ konusunda bir konuşma yaptı. Çetinkaya’ya KEİPA’nın 20.kuruluş yıldönümü dolayısıyla katkılarından ötürü KİEPA Dönem Başkanı ve Bulgaristan Meclis Başkanı Sayın Mihail Raykov Mikov tarafından madalya takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: