Necip Fazıl Kısakürek Denizli’de Anıldı

Ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek Denizli’de anıldı.Denizli Belediyesi ve Aksiyon Derneği, ünlü şiar Necip Fazıl...

Ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek Denizli’de anıldı.

Denizli Belediyesi ve Aksiyon Derneği, ünlü şiar Necip Fazıl Kısakürek’i anma ve anlama programı düzenledi. Programda, üstat Kısakürek’in şiirleri okundu, iletişim uzmanlarınca şair anlatıldı ve çocuklara uçurtma dağıtıldı. Adalet Parkı’ndaki anma programına Denizli Belediyesi Başkan Vekili Şamil Çınar, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Aksiyon Derneği Başkanı Çağlar Akdağoğlu, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üstat Kısakürek’in hayatı anlatıldı. Denizli Belediye Başkan Vekili Şamil Çınar, Necip Fazıl Kısakürek’in çileli yolculuğunda daima doğru bildiklerinden taviz vermeden ilerlediğini belirterek, “Yeri gelmiş hapislerde yatmış, yeri gelmiş belki bir yiyecek ekmeğe muhtaç olmuştur. Ama doğru bildiğinden de şaşmamıştır. Gerek ülke yönetimindeki o lider insanların tutum ve davranışları, gerekse etrafındaki insanların onu belki uzun süre anlayamayışı oldu. Bugün Necip Fazıl Kısakürek’i hep birlikte anıyoruz. Özellikle önemli bir gençlik kitlesinin yetişmesinde model olmuş, toplantılarla, söyleşilerde daima gençliği doğru yolda ilerlemesinde motive etmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Aksiyon Derneği Başkanı Çağlar Akdağoğlu da, 3 nesli bir arada tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek geceye katılan herkese teşekkür etti.

Daha sonra Mehmet Yaşar, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerini okudu. İletişim Uzmanı Hasan Sarı, çok sayıda insanın Kısakürek’i anlamak üzere toplanmasında dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Üstadın bizde bırakmış olduklarını, bireyler olarak, toplum olarak, yaşarken hissettiklerimizi dile getirmek ve paylaşmak için buraya toplandık. Bu sadece bir anma değildir. Gençliğe ve gençliğin içinde yer alan kavgalara problemlere reçeteler hazırlamış ve bunlarla bir neslin ardından gelen onlarca neslin tedavisi için bize ışık tutmuştur. Bütün yaşantısı boyunca var olmak için mücadele etmiştir. Bu öyle bir mücadeledir ki, sadece onun dünyasında yaşayanların tanıdığı bir Necip Fazıl Kısakürek değil, Rusya’dan Avrupa’ya, ne kadar genç varsa çoğu da üstattan nasibini almıştır” diye konuştu.

Gecenin son bölümünde komedyen Recep Demirkaynak, sahne alarak farklı bir renkle Kısakürek’in verdiği mesajı dinleyicilere aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: