Necip Hablemitoğlu, kabri başında anıldı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan: - "Hablemitoğlu'nun uğruna hayatını gözden çıkarttığı değerler, cumhuriyetin kurucu değerleri, Atatürk'ün ilke ve devrimleri için verdiği bu mücadeleyi, aldığımız bu mirasla devam ettirmek zorundayız"

Ankara'da 19 yıl önce evinin önündeki silahlı saldırıda yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, kabri başında anıldı.

Türkiye Barolar Birliğinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Erinç Sağkan, Hablemitoğlu'nun eşi Şengül Hablemitoğlu ile kabir başında bulunan yakınlarına üzüntülerini ifade etti.

"Devletin, yurttaşının yaşam hakkını korumaktan ve adaleti sağlamaktan daha değerli ne olabilir." açıklamasında bulunan Sağkan, şunları kaydetti:

"19 yıldır adalet sağlanmadı. O tuğla yine çekilmedi ve arkasında kimler var yine bulamadık. Her şeye rağmen Necip Ağabey'in sözüne bakıp, ülkemize sıkı sıkı sarılmamız gerekiyor. Çünkü başka Türkiye yok, burası bizim ülkemiz. Yaşanılan bu kadar ağır hak ihlallerine rağmen ülkemizden vazgeçmeyeceğiz. Hablemitoğlu'nun uğruna hayatını gözden çıkarttığı değerler, cumhuriyetin kurucu değerleri, Atatürk'ün ilke ve devrimleri için verdiği bu mücadeleyi, aldığımız bu mirasla devam ettirmek zorundayız."​​​​​​​

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz