Necmettin Erbakan'ın Vefatının 2. Yılı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Amerika Birleşik Devletleri Lozan Antlaşması'nı tanımayan tek devlettir, bizim sınırlarımızı tanımıyor, sınırlarımızı bile

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu, "Amerika Birleşik Devletleri Lozan Antlaşması'nı tanımayan tek devlettir, bizim sınırlarımızı tanımıyor, sınırlarımızı bile tanımayan bir devlet, nasıl stratejik müttefikimiz olabilir-" dedi.

Karamollaoğlu, "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma Haftası" kapsamında Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda, düzenlenen programa katıldı.

Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Necmettin Erbakan'ın hayattayken Tokat'a fabrika açılışlarına geldiğini belirterek, "Ama bugün bu fabrikaların hiç birisi kalmadı. Organize Sanayi Bölgesi kuruldu, Tokat bundan istifade etti ama yeterince değil" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Refahyol Hükümeti döneminde Erbakan'ın D8'i kurduğunu hatırlatan Karamollaoğlu, "8 devlet, toplam nüfus bir milyar ama çok zengin petrol kaynaklarına sahip. Erbakan hocamız D8'in imza töreninin ardından istifa etti. D8'lerin prensipleri belli. Eğer buna riayet edilsin dünyaya huzur gelirdi. Ne diyor orada- Biz problemleri savaşla değil barışla çözeceğiz. Çatışarak değil diyalogla çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra Fazilet Partisi'nin açıldığını anımsatan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Ondan sonra Fazilet kuruldu, Fazilet bölündü bugün ki iktidarda bulunan arkadaşlar, 'Hoca'nın yolunda gidilince bu iş olmuyor' dediler. Kendilerine göre bir yol seçtiler. Ama bu yolun çıkmaz olduğunu öyle zannediyorum ki anlamaya başladılar veya anlayacaklar. O yolda şunu söyledim ben, bizim prensiplerimiz belli önce ahlak ve maneviyat, ekonomik kalkınma ve güçlü bir sanayi, yeni bir dünya olacak İslam Birliği ile. Onlar 'hayır, Avrupa Birliği bizim medeniyet projemiz' dediler. Avrupa Birliği, Haçlıların ruhunu taşıyan birlik. Bizim nasıl medeniyet projemiz olacak- Avrupa Birliği'ne bizi almazlar kendileri de biliyorlar, almayacaklar ama bizi çürütecekler. Kabul etmemiz mümkün olmayan dayatmalarda bulunuyorlar ve bulunacaklar. Arkasından iktidar, 'Amerika ve İsrail stratejik müttefikimizdir' dedi. Amerika Birleşik Devletleri, Lozan Antlaşması'nı tanımayan tek devlettir, sınırlarımızı tanımıyor, sınırlarımızı bile tanımayan bir devlet nasıl stratejik müttefikimiz olabilir-"

Reklam
Reklam

Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: