Neden Unutuyoruz?

Unutkanlık artık yaşamımızın bir parçası haline geldi. Peki neden bu kadar çok unutkanlık yaşıyoruz?

Sadece Yaşlılar Unutmuyor...

Eskiden yaşlılarda daha sık görülen unutkanlık, günümüzde daha küçük yaşlarda da görülmeye başlandı. Genç insanlarda da sık sık unutkanlığın hayatı etkiler derece de arttığı görülüyor.

Stres ve Depresyon...

İnsanların yoğunlukla büyükşehirlerde yaşaması ve zor çalışma şartları önemli ölçüde stres faktörünü arttırırken. Depresyonun yoğun bir şekilde görülmesi unutkanlığı tetikleyen başlıca nedenlerden. Araştırmacılar depresyon, kaygı ve stresin beyin aktivitelerini olumsuz etkilediğini ve bazı unutkanlık sorunlarının kaynağı olabileceğini belirtiyor. Uyku Bozuklukları

Uyku öğrenilen bilgilerin hafızaya depolandığı, gün içinde yaşanan anıların ve bilgilerin ayrtıştırılıp gereksizlerin ayrıştırıldığı bir zaman dilimi. Hızlı yaşamın bir sonucu olan uyku bozuklukları beynin kendini tamir ve bakım yapması için gerekli zamanı bulamamasına sebep oluyor. Bu da unutkanlığı tetikliyor. Beslenme Sorunları...

Gün içerisinde yeterli ve sağlıklı beslenmekten uzaklaşmak beyin için gerekli maddeleri alamamakta unutkanlığın sebeplerinden. Özellikle beyin sağlığı için önemli olan B12 vitamini eksikliği duygusal sorunlara, denge bozukluklarına ve unutkanlığa sebep oluyor.

Reklam
Reklam

Plansız Yaşamak...

Yoğun iş temposunun yanısıra büyükşehirde yaşamanın getirdiği diğer sorumluluklar arasında bocalayan kişide unutkanlık olması normal. Hayatı belli bir düzen içerisinde yaşamak ve yapılması gerekli sorumluluklarınızı belli bir plan ve program içerisine sokmak unutkanlığa karşı olumlu bir etki sağlayacaktır.