Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi Polonya Yolcusu

Kilis Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri “Hayat Boyu Öğrenme Comenius Çok Taraflı...

Kilis Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri “Hayat Boyu Öğrenme Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları” programı kapsamında Polonya gideceği bildirildi.

Okul Müdürü Tayfur Sökmen, Proje Koordinatörü Abdulkadir Tatlıdil, İngilizce Öğretmeni Serkan Peksoy, Kimya Öğretmeni Murat Sevengül, Coğrafya Öğretmenleri Reşit Payam, Mustafa Ay ve 11 öğrenciden oluşan kafileyle proje faaliyetlerini planlamak, görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Polonya’nın Kielch kentinde 18-24 Kasım 2012 tarihleri arasında projenin planlanan ilk toplantısına katılmak üzere bu ülkeye gideceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Tayfur Sökmen, Nedim Ökmen Anadolu Öğretmen Lisesi 2004 yılından bu yana gelenek haline getirdiği uluslararası organizasyonlarda yer alarak Türkiye’yii yurt dışında temsil etme ve tanıtma faaliyetlerine bir yenisini daha eklendığını belirterek, “2012 yılı Hayat Boyu Öğrenme Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları programı kapsamında şubat ayında okulumuz İngilizce Öğretmeni Abdulkadir Tatlıdil tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajansa sunulan tarihimiz, gururumuz, gücümüz anlamına gelen Our History: Our Pride and Strength adlı proje desteklenmeye değer görülmüş ve 2012 Eylül ayında uygulanmaya başlanmıştır. İngilterenin Leicester kentinde bulunan Saint Paul`s Catholic School ve Polonya’nın Kielch kentinde bulunan Zespol Placovek Osviatowych Gymnazium Nr 3 Promniku adlı okulların ortak olarak faaliyet göstereceği iki yıl sürecek projemizle şu hedeflerin gerçekleşmesine hizmet etmeyi amaçlamaktayız. Öğrenci ve eğitim personeli arasında Avrupa kültürel, dinsel, dilsel farklılığının farkına varma, bunları kabullenme ve değerini bilme bilgisini geliştirmek; Farklı dil, din, ırk ve kültürlerden gelen insanlar arasında tüm katılımcıların cinsiyetine, yaşına, milliyetine ve kişisel becerilerine bakılmaksızın karşılıklı anlayış ve hoşgörü duygusunu yaygınlaştırmak, azınlık gruplardan gelen, ırkçılık veya yabancı düşmanlığına maruz kalmış öğrencileri çok uluslu ve çok dinli öğrenci ve öğretmen grupları ile işbirliği oluşturmak suretiyle desteklemek, diğer kültürlere açık ve aynı zamanda kendi gelenek ve göreneklerine ve milli değerlerine bağlı Avrupa vatandaşları yaratmak, ortak ülkelerin coğrafik, tarihi, kültürel yönleri ile ilgili bilgileri geliştirmek.

Reklam
Reklam

İngilizce dilinin ve diğer yabancı dillerin öğrenilmesini gerçek durumlara uygulama suretiyle kalitesini artırmak; ortak ülke dilinin temel kelime ve dil bilgisi yapılarının öğrenilmesini sağlamak. Bilgi Teknolojilerinin kullanımını yaygınlaştırmak, görüşme yapma, problem çözme, tartışma, takım halinde çalışma becerisi kazanma gibi kişisel gelişim ve olası iş potansiyeli için ve aktif Avrupa vatandaşlığı için gerekli olan özel hayat becerilerini kazanmak ve kazandırmak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: