Nedim Yiğit’ten Altyapı Tüyoları

Galatasaray'da uzun yıllar antrenörlük yapan Nedim Yiğit, futbolda altyapının önemine değinerek, “Biz altyapılarda genelde kazanma...

Galatasaray'da uzun yıllar antrenörlük yapan Nedim Yiğit, futbolda altyapının önemine değinerek, “Biz altyapılarda genelde kazanma arzusunu öğretiyoruz. Yurt dışında futbol oynamayı öğretiyorlar” dedi.

Galatasaray Altyapısı eski sorumlusu Nedim Yiğit, Türk futbolunun gelişmesi için altyapı çalışmalarının sözde değil yapılacak sistemli çalışmalarla olacağını ifade etti. Türkiye’nin altyapı olarak tesisleşme anlamında çok alt sıralarda olduğunu anlatan Yiğit, “Hollanda’da sıradan bir amatör takımın bile 4-5 tane çim sahası bulunmakta. Türkiye’de en basit olarak bunu uygulayabilirsek başka konuşacak bir şey kalmıyor. Bizim antrenör kalitemiz dışarıya göre daha önde. Tesisleşme ve iş disiplini konusunda yurt dışındaki oyuncular bizim oyuncularımızdan daha şanslı” dedi.

Reklam
Reklam

"SÜREKLİ KAZANMAK İÇİN OYNARSANIZ FUTBOLU ÖĞRETMEYİ UNUTABİLİRSİNİZ. AMA FUTBOL OYNAMAYI ÖĞRETİRSENİZ MUHAKKAK GÜNÜN BİRİNDE KAZANIRSINIZ”

Nedim Yiğit, 1989 ve sonrası oyuncu jenerasyonunu çok iyi tanıdığını dile getirerek, “Baktığımız zaman oyuncu sıkıntısı çekmiyoruz, yeterli oyuncu sıkıntısı çekiyoruz. Milli takımımıza baktığımız zaman yurt dışında oynayan çocuklarımız ağırlıkta. Biz fiziksel ve mental olarak bazı hazırlıkları alt yapılarda yeteri kadar yapmıyoruz. Biz altyapılarda genelde kazanma arzusunu öğretiyoruz. Yurt dışında futbol oynamayı öğretiyorlar. Sürekli kazanmak için oynarsanız futbolu öğretmeyi unutabilirsiniz. Ama futbol oynamayı öğretirseniz muhakkak günün birinde kazanırsınız. Altyapıdaki gelişimi bazı antrenörler bilmediği için yukarıda bunlara şans vermekte zorluk çekiyorlar. Daha doğru olan altyapılarda bir müfredatla çalışmamız. Çocuk hangi yaş grubunda neler çalışacak, bundan ne kadar fayda sağlayacak, bunların kontrol ve ölçümleri yapılacak ki yukarıda sıkıntı çekmesin. Ben her antrenörün önce alt yapılarda görev yapmasından yanayım. Biz bir çalışma yapacaksak, bunu alt yapılarda öğreniyoruz, öğretiyoruz, yukarıda da uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“BİZ BİRAZ KABAHAT TOPLUMUYUZ”

Bireylerin çocuklarına doğru eğitim veremediklerini kaydeden Yiğit, “Biz biraz kabahat toplumuyuz. Çocuğun 3-7 yaş arası karakteri oluşur. Çocuk yere düşüp ağlamaya başladığında bizim insanımızın ilk yaptığı hareket ya yeri ya da masayı dövmektir. Yani çocuk kabahatli değil, yer ya da masa kabahatli. Sonra ileride bu çocuk büyüdüğünde kendi hiç kabahatli olmaz. Ya antrenör, ya seyirci, ya hakem yada yönetici kabahatli olur. Biz böyle yetiştiriyoruz. Bu işin en başı eğitim ama doğru eğitimdir” ifadelerini kullandı.

“CEZA VERİLİRSE BUNU FIRSATA DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ”

UEFA ve FIFA’nın vereceği muhtemel cezaları fırsata dönüştürülebileceğini anlatan Nedim Yiğit, “Ülke olarak ceza verildiği zaman bunu fırsat olarak kullanabiliriz. Öze dönüş yapılabilir. Muhtemelen Türkiye’deki kaliteli yabancı oyuncu sayısı azalacaktır. Genç oyunculara şans verilme daha çok olacaktır. Artık yeni bir şeyler üretmemiz gerekiyor. Biz boş bir arazi bulduğumuz zaman bina dikme derdindeyiz. Yurt dışında ise spor tesisleri yapmanın derdinde” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kendisinin gelecekle alakalı planlarına da değinen Nedim Yiğit, kazanılacak paradan ziyade doğru projeler içinde yer almayı ve iyi tesislerde çalışmayı istediğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: