Gaziosmanpaşa Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Denyan Mansuroğlu, çarpıcı bir gerçeğe işaret etti ve doğru nefes almanın insan ömrünü uzattığını söyledi.
BURUNDAN 4 SANİYE ALINMALI, 6 SANİYEDE VERİLMELİ
“Kulüp Kalbim” üyeleriyle Acarlar Longozu’na gerçekleşecek “Oksijen Terapisi Gezisi”nde hastalar ve yakınlarına bilgi veren Mansuroğlu,” nefes burundan 4 saniye alınmalı, 6 saniyede verilmeli” dedi.
Gaziosmanpaşa Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Sorumlusu Doç Dr. Denyan Mansuroğlu, “Kulüp Kalbim” üyeleri ile Karasu Acarlar Longozu’na yaptıkları gezide çarpıcı gerçeklere işaret etti.
YAŞAM SÜREMİZ KISALIYOR
Doç. Dr. Denyan Mansuroğlu; “Oksijen Terapisi Gezisi”ne katılan, aralarında bay-pass ameliyatı olanlar ve yakınlarının bulunduğu katılımcılara yaptığı açıklamada oksijenin yaşam için önemine işaret etti. İnsan vücudunun 6 litre oksijen kapasitesi bulunduğunu, ancak özellikle ülkemizde bilgi ve eğitim eksikliği nedeniyle bunun sadece 4 litresinin kullanıldığını, bu nedenle yaşam süremizin kısaldığını vurguladı.
Vücuttaki tüm mekanizmaların oksijene ihtiyacı olduğunu belirten Mansuroğlu şunları söyledi; “Diyaframın genişlemesini sağlayarak, oksijeni vücuda tamamen yaymamız gerekiyor. Bunun için yapılması gereken iş çok basit. 4 saniye burundan nefes alınacak, 6 saniyede bırakılacak. Böylece vücut oksijeni tam kapasite olarak bütün organlara yayacak.”
DOĞA YÜRÜYÜŞLERİ YAPILMALI
“Kulüp Kalbimin yaptığı gezilerin amacı hem temiz oksijenin olduğu yere gitmek, hem de solunumu doğru bir şekilde kullanmanın yöntemini hastalarımıza aşılamak” diyen Mansuroğlu birlikte bir saat doğa yürüyüşü yaptıkları hastalarına şöyle konuştu; “Doğru solunumla sinir sistemi gevşer, kalp ve damarlar rahatlar, buna paralel olarak insan ömrü uzar. Yapılması gereken yavaş ve ekonomik bir solunum ile temiz oksijeni almak. Bunun için doğa yürüyüşlerini fırsat buldukça yapmak gerekiyor.”
Karasu Acarlar Longozu’na yapılan geziye katılan Kardiyoloji Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Nuri Kurtoğlu ise “Ameliyat ettiğimiz hastalarımızla ‘Kulüp Kalbim’ üyelerine bu tür etkinliklerde daha fazla zaman ayırma fırsatımız oluyor. Doktor-Hasta ilişkisini bir kenara bırakıp, onların sağlıklı bir şekilde yaşama devam etmelerinin önünde hiçbir engel olmadığını gösteriyoruz. Verdiğimiz tıbbi desteği, mental olarak tamamlıyoruz” dedi.
Günübirlik gerçekleşecek geziye Kardiyoloji Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Nuri Kurtoğlu ile Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Denyan Mansuroğlu, bölüm doktorları, hemşireler, sağlık personeli, kalp hastalığı tedavisi gören hastalar ve yakınları katıldı.
DHA