Nefes Kesen Kurtarma Tatbikatı

Sağlık İl Müdürlüğü'nde yapılan yangın söndürme tatbikatı gerçeği aratmadı.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü personeline acil durumlarda neler yapılması gerektiği yapılan yangın tatbikatı ile uygulamalı olarak gösterildi. Herhangi bir afette can ve mal kaybını en asgariye indirmek için yapılan tatbikat başarı ile gerçekleştirildi.

Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü (UMKE) timi, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı İtfaiyesi İl, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve İlSağlık Müdürlüğü'ne ait 112 Ambulans ekipleriyle gerçekleştirilen tatbikat, gerçeği aratmadı.

Reklam
Reklam

Tatbikatta, Sağlık İl Müdürlüğü personeline, özellikle mesai saatleri içinde meydana gelebilecek bir yangın anında nasıl hareket edilmesi gerektiği, hizmet binasının en kısa sürede tahliye edilebilmesi, yaralılara müdahalenin nasıl yapılacağı, önemli eşya ve evrakların nasıl kurtarılacağı, kurtarılmış eşyanın hangi şartlar altında koruma altına alınacağı konuları gösterildi.

Tatbikat'ın senaryosu ise şöyleydi: Müdürlükte çalışan bir personel yangın uyarı butonuna basarak uyarı verir. Ardından görev başında olan personeller ikazı duyunca yangın merdivenlerinden ivebi bir şekilde bina dışına çıkar. Yangın tahliyesi başladıktan 1 dakika sonra İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekibi olay yerine gelerek çevre güvenliği alır. 10:06'da tahliyesi biten hizmet Binası’na 2 dakika sonra gelen İtfaiye ekipleri yangının çıktığa kata gelerek yangına müdahale eder. Personel Şube Müdürü'nün çalışma Odası'nda yangın söndürme işlemini tamamlayan itfaiye ekipleri yangında mahsur kalan iki kişiyi sırtlarında taşıyarak dışarıya çıkarır. Bu sırada dışarıda bekleyen Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü (UMKE) timi, yaralıları teslim alarak ambulansa sevk eder. Yaralılara ilk müdahale ambulansta yapılır ve ardından hastaneye kaldırılırlar. İtfaiye ekipleri, 5. katta mahsur kalan diğer personeli ise Merdivenli İtfaiye aracı ile camdan kurtararak Umke timine teslim eder. Yangının söndürülmesi ve kurtarma işlerinin tamamlanmasıyla birlikte çalışanlar görevlerine devam eder.

Reklam
Reklam

Gerçekleştirilen tatbikatta meydana gelebilecek doğal afetlere hazır olduklarını ifade eden Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, tatbikatta görev alan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz