Nefes Kesen Uyuşturucu Operasyonu Kamerada

Esenyurt’ta, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon nefes kesen görüntülere sahne oldu. Polisten kaçmaya çalışan zanlı önce...

Esenyurt’ta, uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon nefes kesen görüntülere sahne oldu. Polisten kaçmaya çalışan zanlı önce aracını polis ekiplerinin üzerine sürdü sonra da ters yönde girdi. Bariyere çarpan zanlı kıskıvrak yakalandı. Olay, polis kamerası tarafında da görüntülendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zehir tacirlerine bir darbe daha vurdu. Narkotik ekipleri, Hollanda’dan getirildikleri uyuşturucuyu piyasaya sürmeye çalışan şüphelileri takibe aldı. Şüphelilerin yurt dışından getirilen uyuşturucuyu Esenyurt’taki bir alışveriş merkezinin önünde takas edeceklerini belirleyen polis, söz konusu adreste önceden tedbir aldı.

Reklam
Reklam

Uyuşturucunun el değiştirmesiyle harekete geçen polis, şüphelinin bulunduğu otomobilin önünü kesti. Aracı kullanan Aydoğdu G. durmayarak otomobili polislerin üzerine sürdü. Daha sonra ani bir manevrayla geri dönerek D-100 Yanyolu’nda terste ilerlemeye başladı. Zanlı, bariyerlere çarparak kaza yapınca ekiplerce kıskıvrak yakalandı.

Otomobilde yapılan aramada bir valiz içerisine saklanmış halde 14 kilogram 296 gram (60 bin adet) ecstacy hap ele geçirildi. Aydoğdu G.’nin üzerinden da sahte kimlik ve sürücü belgesi bulundu. Gözaltına alınan Aydoğdu G.’nin ‘hırsızlık’, ‘Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet’ ve ‘uyuşturucu imal etmek ve ticaretini yapmak’ suçlarından kaydı olduğu öğrenildi. Zanlının ayrıca 6 aylık kesinleşmiş cezası bulunduğu ilk ifadesinde de polisten bu yüzden kaçtığını söylediği belirtildi.

Operasyonda Aydoğdu G. ile Türk asıllı Hollanda vatandaşı Kayar E. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: