Nehirde komedi gibi hırsız operasyonu

ADANA (İHA) - Adana'da polisten kaçarken kaza geçiren hırsızlık zanlıları, atladıkları nehirde kurtarılmaları için yardım isteyince yakayı ele verdi. CANKUR ekiplerince halatlarla sudan çıkarılan 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, gece geç saatlerde 01 AJ 859 plakalı otomobille Yunusemre ve Anadolu mahalleleri civarında TEDAŞ'a ait elektrik kablolarını çalmak istedikleri öne sürülen 4 kişi, alarm sisteminin devreye girmesi sonucu paniğe kapılarak kaçmaya başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, otomobili takibe aldı. Ekiplerin "Dur" ihtarına uymayan zanlıların kullandığı otomobil, Fuzuli Caddesi üzerinde virajı alamayınca orta refüje çıkarak kaza yaptı. Yolun karşısına geçen otomobil, kaldırım taşlarına çarpınca ön sol lastiği patladı.

Reklam
Reklam

Daha fazla kaçamayacaklarını anlayan zanlılar, otomobili bırakarak kaçmaya başladı. Kovalamacada zanlılardan H.Ö. ve Ş.D. kaçmayı başarırken, K.Y. ve E.Ş. ise Seyhan Nehri'ne atlayarak polisten kurtulmaya çalıştı. Yüzerek köprünün ayaklarının altına sığınan 2 zanlı, polis ekiplerinin uzun süre aramalarına rağmen bir türlü bulunamadı. Yaklaşık 30 dakika süren arama çalışmalarında projektörlerle nehri tarayan polis ekipleri, 2 zanlının köprü ayağına tutunarak gizlendiklerini fark etti. Daha sonra yakalanacaklarını anlayan ve soğuk suya dayanamayan zanlılar polise seslenerek yardım istedi. Dakikalarca kurtarılmayı bekleyen zanlılar, olay yerine çağrılan CANKUR ekipleri tarafından köprüden aşağıya uzatılan halatla sudan çıkarıldı. Soğuktan yürüyemeyecek ve konuşamayacak hale gelen hırsızlar, polis ekipleri tarafından ıslanmış olan elbiseleri çıkarıldıktan sonra polis otosuna bindirildi.

Soğuktan şoka girdikleri gözlenen şahıslar, polis otosuyla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan şahısların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Çevrede yaptığı araştırmada kaçmayı başaran diğer 2 zanlıyı da yakalayan polis ekipleri, otomobil içerisinde yaptıkları aramada ise tornavida, keser, balta ve çok sayıda elbise ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

Reklam
Reklam