Nejat Sezik’in ‘Bedenden Ötesi’ Kitabı Raflardaki Yerini Aldı

Gazeteci-Yazar Nejat Sezik’in, bedenin ve bedenî zevklerin, hazların ön plana çıktığı günümüzde, insanın bazı donanımlarının...

Gazeteci-Yazar Nejat Sezik’in, bedenin ve bedenî zevklerin, hazların ön plana çıktığı günümüzde, insanın bazı donanımlarının olduğunu hatırlatmak amacıyla kaleme aldığı ‘Bedenden Ötesi’ kitabı çıktı.

İnsanın somut olanın dışındaki donanımlarına dikkat çekmek, duygu ve hislerin önemine vurgu yapmak, insanın yalnızca bedenden ibaret olmadığını anlatmak amacıyla yazılan ‘Bedenden Ötesi’, okuyucuyla buluştu. Nejat Sezik’in kaleme aldığı kitap, günümüz insanının en büyük problemini gözler önüne seriyor. Buna karşın, mevcut hastalığa manevi bir çare bulmanın kılavuzluğunu yapıyor.

Reklam
Reklam

Hayat Yayın Grubu’ndan çıkan ‘Bedenden Ötesi’ kitabına ilişkin konuşan Sezik, insanın his, duygu gibi farklı donanımlarının olduğuna vurgu yaparak, “Yemek, içmek, alışveriş yapmak, eğlenmek, televizyon seyretmede aşırıya gitmek, film kolik olmak, internetin başında saatler harcamak en sık rastlanan bedensel zevkler arasındadır. Modern çağın insana dayattığı, yönlendirdiği ve bir anlamda ‘Hayat bundan ibarettir’ dediği bir anlayış gelişmiştir.” ifadelerini kullandı.

Anlık hazlara yönelmenin insanı köreltip bedeni ön plana çıkaracağını söyleyen Sezik, “Anlık hazlar, insanı bedenin kölesi, onun her dediğini yapar hâle getirir. Nitekim olumsuz sonuçları ortadadır. Yaşadığımız çağ, bu beden ötesi araçların kullanımını en aza indirme çabası ve gayreti içindedir. Çağın bu yönlendirmesine karşılık bir duruş sergilemek, zihinsel ve psikolojik bir karşı duruş ortaya koymak gerekir.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: