Nemli Iklim Romatizmayı Artırıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Metin Işık, D vitamini eksikliğinden kaynaklanan kemik hastalıklarının Zonguldak gibi güneşten yeterince faydalanamayan nemli bölgelerde daha fazla görüldüğünü bildirdi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Metin Işık, D vitamini eksikliğinden kaynaklanan kemik hastalıklarının Zonguldak gibi güneşten yeterince faydalanamayan nemli bölgelerde daha fazla görüldüğünü bildirdi. Işık, yaptığı yazılı açıklamada, birçok kemik hastalığının D vitamini eksikliğinden kaynaklandığını, ağrının şiddeti ve seyri itibariyle romatizmayı andırdığını belirtti. İltihaplı eklem romatizmaların ortaya çıkışında genetik faktörler yanında geçirilen enfeksiyonlar ve çevresel faktörlerinde etkisine değinen Işık, şunları kaydetti: "D vitamini eksikliğinden kaynaklanan kemik hastalıkları Zonguldak gibi güneşten yeterince faydalanamayan nemli bölgelerde daha fazla görülmektedir. Dolayısıyla romatizmanın ortaya çıkışı tek nedene bağlı olmayan kompleks bir olaydır. Bazı romatizmal hastalıkların oluşumunda genetik miras, enfeksiyonlar, beslenme, çevresel etkenler gibi bir çok sebep suçlanmakla beraber tek sebep ile bu hastalıkların oluşumunu açıklamak mümkün değildir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: