Nemrut Dağı'na Gelen Ziyaretçi Sayısı Düştü

UNESCO tarafından "dünyanın 8. harikası" olarak adlandırılan Nemrut Dağı'na geçen yıl 57 bin turist geldi.

UNESCO tarafından "dünyanın 8. harikası" olarak adlandırılan Nemrut Dağı'na geçen yıl 57 bin turist geldi.

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Nemrut Dağı'na gelen turist sayısının Suriye'deki olaylardan dolayı düştüğünü söyledi.

Nemrut'u 2011'de 79 bin kişinin ziyaret ettiğini anımsatan Ekinci, geçen yıl ise bu sayının özellikle Suriye'de yaşanan karışıklıktan dolayı 57 bine gerilediğini ifade etti.

Suriye'de meydana gelen olayların bölge turizmini de etkilediğini öne süren Ekinci, "Her ne kadar bölgemiz bu yerlerden uzak olsa da özellikle yabancı turistler, 'o bölgede savaş var' diyerek, gelmekten vazgeçiyorlar. Maalesef bundan ilimiz de etkileniyor. Adıyaman'da özellikle terör olayları hiç olmamasına rağmen, bu da olumsuz etki yaratıyor" dedi.

Reklam
Reklam

-Menzil ve Sahabe Saffan Bin Muattal'ın kabri-

Ekinci, Adıyaman'ın inanç turizminde yakın zamanda önemli gelişmelerin yaşanacağını işaret ederek, Menzil ve Sahabe Saffan Bin Muattal'ın kabrinin kentte bulunmasından dolayı binlerce yerli turistin de Adıyaman'a geldiğini söyledi.

Sahabe Projesi'nin hayata geçirilmesiyle Adıyaman'ın Türkiye'nin sayılır turizm kentlerinden birisi olacağını vurgulayan Ekinci, şunları kaydetti:

"Türkiye'de yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Sahabe Saffan Bin Muattal'ın kabrinin Adıyaman'da bulunması ilimiz için çok önemli. Kısa bir süre sonra hayata geçirilmesi öngörülen Sahabe Projesi'nin Adıyaman ve ülke turizmi için önemli olduğuna inanıyorum.

Yaptığımız çalışmalar neticesinde inanç turizmi için sadece bir firma Adıyaman'a günde 20 otobüs yerli turist getiriyor. Yaptığımız araştırmada ayrıca hava yolu ile gelenlerin birçoğu da kentimize genel olarak inanç turizmi için geliyorlar"

Muhabir: Hakan Furkan / Veli Gürgah

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: