Nemrut Krater Gölü Her Mevsim Ayrı Güzel

Avrupa'nın 25 mükemmel destinasyonu arasında yer alan Nemrut Krater Gölü, her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor.

Avrupa'nın 25 mükemmel destinasyonu arasında yer alan Nemrut Krater Gölü, her mevsim ayrı güzelliğe bürünüyor.

Bitlis'in kuzeyinde, Tatvan ilçe sınırları içinde bulunan ve yüksekliği 2 bin 935 metre olan Nemrut Krater Gölü, Doğu Anadolu Bölgesi'nde keşfedilmeyi bekleyen doğa harikalarının başında geliyor.

Makedonya İmparatoru Büyük İskender'in doğu seferinde keşfettiği ve tarih kitaplarında, "Büyük İskender'in Cenneti" olarak bahsedilen Nemrut Krater Gölü, sıcak ve soğuk su gölleri, buhar bacaları ve buz mağarasıyla ziyaretçilerine çok sayıda farklılığı bir arada sunuyor.

Reklam
Reklam

Kışın kayak sporunun yapıldığı Nemrut Dağı, yaz mevsiminde de onlarca kuş türüne ve endemik bitkilere ev sahipliği yapıyor.

Vali Veysel Yurdakul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nemrut Krater Gölü'nün promosyonunun ve tanıtımının çok önemli olduğunu belirterek, Kuzey Van Gölü Projesi kapsamında yer alan gölün, önemli bir destinasyon merkezi olduğunu söyledi.

Avrupalı Seçkin Destinasyonları (EDEN) Projesi kapsamında Avrupa'da ödül alan gölün, tanıtımını önemsediklerine değinen Yurdakul, şöyle konuştu:

"Nemrut Krater Gölü tescilli bir yer. Gölün yurt dışında düzenlenen fuarlarda tanıtılması gerekiyor. Kuzey Van Gölü Projesi kapsamında bir takım altyapı ihtiyaçları realize etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede, Nemrut Krater Gölü'ne kadar olan yolu asfaltla kaplayacağız. Ayrıca göl ve çevresinin bakımı, temizliği için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda Tatvan ve Ahlat belediyelerine görev verdik ve bu alanlarda bakım yapılacak. Bundan sonra temizlik sorunu yaşanmayacak."

Muhabir: Yunus Okur

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: