Nemrut’tan Nemrut’a Tarihi Keşif Bitlis’te Son Buldu

Batman Kadın Girişimcileri Derneği'nin Ulusal Ajansa sunduğu ‘Nemrut’tan Nemrut’a Tarihi Keşif’ adlı proje Bitlis’te Nemrut...

Batman Kadın Girişimcileri Derneği'nin Ulusal Ajansa sunduğu ‘Nemrut’tan Nemrut’a Tarihi Keşif’ adlı proje Bitlis’te Nemrut krater gölüne düzenlenen gezi ile son buldu.

Proje kapsamında, 3 ayrı ülkeden 19 genç ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de aralarında bulunduğu 31 kişi, Nemrut krater gölünü görmek için Adıyaman’dan başlattıkları gezilerini Bitlis’te tamamladılar.

Sabah saatlerinde Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizesi ile Nemrut dağına çıkan proje katılımcıları, önce Nemrut krater gölü ile Van Gölü’nün birlikte göründüğü tepede Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör’den bilgi aldılar, daha sonra büyük gölün kıyısına inen ekip, burada yaklaşık 3 bin metre yükseklikte kendilerini Nemrut krater gölünün serin sularına bıraktılar. Uzun süre yüzen proje ekibi, daha sonra basın mensuplarına proje hakkında bilgiler verdiler.

Reklam
Reklam

Batman Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Gülhan Bağrıyanık, tarihi bir gezi yaptıklarını belirterek, “Projemizin amacı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki tarihi dokuları tanıtarak uzun vadede turizme katkı sağlamaktır. Ayrıca, yereldeki gençlerde sivil toplum bilincini oluşturmaktır” dedi.

Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ise, geçtiğimiz yıl Avrupa’nın seçkin destinasyonları arasında yer alan Nemrut krater gölünün tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını, bu projenin de tanıtıma katkı sağladığını söyledi. Işıkgör “Burası Avrupa’nın seçkin destinasyonları arasında Türkiye birincisi oldu. Nemrut krater gölü 25 ayrı ülkede tanıtlıyor. Batmanlı Kadın Girişimciler Derneği'nin projesi de buna renk kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” eklinde konuştu.

Son olarak gazetecilere proje hakkında konuşan İspanya Grup Temsilcisi Jose Antonio Alvarez Pachelo ise, bölgenin tarihi dokusunun önemli olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgenin tarihi yapısı çok farklı. Bizler sadece tarihi dokusu ile değil insanlarının sıcakkanlılığını da beğendik. Çok memnun kaldım. Bizim ülkemizde böyle yüksek dağların üstünde göl yok. Manzara çok etkileyici. Projede emeği geçenleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Projeye katılanlara daha sonra Nemrut Krater Gölü Tesisleri'nde Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz tarafından öğlen yemeği verildi. Projeye katılanlar daha sonra ülkelerine dönmek için Bitlis’ten karayoluyla Muş’a gittiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: